Járvány

2020.05.10. 17:45

Újra kinyithattak az 1979 óta betiltott autós mozik Iránban

A nézők online vehetik meg jegyeiket, a filmek hangját az autórádión keresztül élvezhetik.

25 April 2020, Saxony, Dresden: Numerous cars stand in front of a screen in a drive-in cinema during the film "Jumanji". In the drive-in cinema on an airport parking lot, up to 500 cars with two persons each are allowed. For the time being until 03 May 2020 there will be film screenings every evening. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP/dpa/Zentralbild

Fotó: Robert Michael

A koronavírus-járvány miatt ismét engedélyezték az autós mozik működését Iránban, ahol az 1979-es iszlám forradalom óta be voltak tiltva.

A Khomeini ajatollah vezette forradalmárok annak idején azért záratták be az autós mozikat, mert ott szerintük a fiatal párok túl közel kerülhettek egymáshoz, holott még nem voltak házasok.

A most újranyitott autós mozik egyike a teheráni Milad-torony szomszédságában, egy parkolóban működik.

Az esti vetítésekre érkező autókat fertőtlenítővel fújják le. A nézők online vehetik meg jegyeiket, a filmek hangját az autórádión keresztül élvezhetik.

Iránban a sportstadionokat és a filmszínházakat is bezárták a járvány terjedésének megakadályozására. Az országban eddig 98 ezer regisztrált koronavírus-fertőzést jelentettek és a halálozások száma meghaladja a 6200-at. A nemzetközi és helyi szakértők szerint azonban ennél jóval magasabb a fertőzöttek száma.

Egy mozinéző, a 36 éves Behruz Purnezam elmondta, hogy feleségével járt az autós moziban, és valójában nem is a film vonzotta őket, amelyet vetítettek, hanem az, hogy az ő korosztályuk először vehet részt ilyen szórakozásban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!