Túl az első X-en

2020.10.06. 12:52

Választási vetélkedőt hirdettek meg középiskolásoknak

Országos középiskolai vetélkedőt rendez a Nemzeti Választási Iroda (NVI) és az Európai Parlament magyarországi kapcsolattartó irodája „Túl az első X-en” – Tehetsz a jövődért, válassz! címmel.

Forrás: Shutterstock

Az ötödik alkalommal meghirdetett vetélkedő célja, hogy a fiatalok már a középiskolában megismerhessék a demokratikus intézmények működését, a választási rendszer alapvető szabályait, az európai uniós intézményeket, a demokratikus érdekérvényesítés módszereit, és a megszerzett ismeretek birtokában tudatos választóvá váljanak.

A versenyre négytagú csapatok jelentkezését várják a középiskolákból, egy intézmény több csapatot is indíthat.

A vetélkedő első két fordulója online zajlik, a döntőt – a koronavírus-járvány függvényében – 2021 első negyedévében, várhatóan személyes jelenléttel rendezik meg. A győztesek értékes tárgynyereményt kapnak.

A csapatok jelentkezését október 19-éig várják, a jelentkezési lap, a részletes versenyfelhívás és a vetélkedő tananyaga letölthető a www.valasztas.hu oldalról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!