HALLOWEEN

2018.10.31. 18:25

Virsli múmia és zombi kaszinó tojás – Ijesztő vendégvárók a bulidba!

Bulit szervezel a hosszúhétvégén, de nem tudod, milyen ételekkel köszöntsd a vendégeidet? Segítünk!

veol.hu

A mindmegette oldalán bukkantunk ezekre az aranyos kis múmia virslikre, amiket gyorsan el is készítettünk. Valóban gyorsan, hiszen az egész művelet körülbelül 15 percig tartott.

Szükség lesz:

1 csomag levelestésztára

kb 10 db frankfurti virslire

kb 10 db szeletelt sajtra

egész borsra

A levelestésztát csíkokra vágjuk. A virsliket befedjük a szeletelt sajttal, körülbelül a közepén. A csík levelestésztát úgy hajtogatom hogy a sajtot befedje, de a virsli teteje kilógjon. Fogpiszkálóval előkészítem a „bors-szemek” helyét, és behelyezem az egészborsokat. A virsli tetejére kis turbánt kanyarítok. A tészta bundát felvert tojással megkenem, majd addig sütöm a virsli múmiát, amíg a „ruhája” meg nem barnul.

A zombi kaszinótojás tulajdonképpen sima kaszinótojás egy kis ételfestékkel. Keményrefőzzük a tojást. Megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Kikanalazzuk a sárgáját, amit borssal, majonézzel, mustárral ízesítünk, krémesre keverünk. A „kibelezett” féltojásra cseppentek zöld ételfestéket (NE áztassuk az ételfestékben, mert egészségtelen). A kikevert tojástöltelékre is cseppentek zöld ételfestéket. Majd a tölteléket visszakanalazom a helyére.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában