Járvány

2020.04.19. 22:39

Virtuális túrán járható be a világ legnagyobb virágoskertje

Az érdeklődők otthonról nézhetik meg a több millió tulipán, liliom, jácint, orchidea, rózsa és más növények nyílását.

Fedde le Grand vanuit de Keukenhof tijdens SLAM! Quarantaine Fst

Forrás: ANP via AFP

Fotó: Sander Koning

Először nem nyithat ki több mint hetven éves történetében a világ legnagyobb virágoskertjeként emlegetett hollandiai Keukenhof, ezért virtuális túrákat szerveznek, hogy az érdeklődők otthonról nézhessék meg a több millió tulipán, liliom, jácint, orchidea, rózsa és más növények nyílását.

„Mikor a koronavírus-járvány néhány hete elérte Európát, gyorsan ráébredtünk, ez azt jelenti, hogy idén nem nyithat ki Keukenhof, ami elég rossz, és az időzítés nem is lehetett volna rosszabb” – idézte a park igazgatóját, Bart Simerinket a The Guardian.

A Hollandia déli részén fekvő virágos parkba március és május között évente általában 1,5 millió látogató érkezik a világ minden tájáról. Az igazgató szerint még sohasem volt ilyen szép a tavasz a 71 éves parkban, mint éppen idén, ezért elhatározták, hogy a páratlan látványt megosztják a közönséggel.

Létrehoztak egy csapatot, amely a parkban nyíló hétmillió virágot virtuális túrán mutatja be. Az első videót szombaton tették közzé. A felvétel képei 360 fokban elforgathatóak, így a virtuális látogatók teljesen körbe tudnak nézni. A park hetente három új videót ígér a virágok kedvelőinek.

Keukenhof igazgatója bízik abban, hogy a park a látogatók elmaradása miatti bevételkiesést valahogy majd átvészeli. Mint mondta, várhatóan jövőre nyitnak majd ki, addig is online maradnak kapcsolatban a közönséggel. „Hiányzik ugyan egy kicsit a hangulat, a virágok illata, de legalább az összes nyíló tulipánunkat láthatják” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!