az emlékezés koszorúi

2019.05.27. 16:00

Zenés műsorral egybekötött hősi megemlékezést tartottak Nyirádon

A magyar hősök emléknapja május utolsó vasárnapjához kötődik, megtartását Magyarországon először az első világháború idején iktatták törvénybe. Ezen a napon azokra a katonákra és civilekre emlékezik az ország, akik életüket áldozták hazájukért.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Nagy Gábortól, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy az önkormányzat, a Nyirádi Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület, a Nyirádi Karrier és Nőközpont közös szervezésében emlékeztek meg az első és második világháborúban elhunyt hősökről.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A magyar hősök napja alkalmából vasárnap megtartott megemlékezés a művelődési házban kezdődött a Tihanyi Vándorszínpad „Éljen a Magyar” című zenés műsorral, közel 100 néző részvételével. A jó hangulatú műsort követően a vendégek átvonultak a temetőben található világháborús emlékműhöz, ahol Németh Jenő egyesületi elnök beszédében megemlékezett a két háborúban hősi halált halt 117 nyirádi lakosról. Ezt követően a Nyirádi „Lépésről lépésre Tanoda” tanulói adtak rövid műsort a Nyirádi Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület női Karának közreműködésével.

A megemlékezés az emlékmű megkoszorúzásával ért véget, ahol az önkormányzat, a helyi intézmények és civilszervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában