Eplény

2015.02.22. 07:40

Időközi választás - Aktívak a szavazók a községben

Eplény – Egyre többen látogatják a szavazóhelyiségeket a községben, ahol a választópolgárok aktívan részt vesznek a döntéshozatali helyzetekben.

Kutasi Zsófia

Eplényben a választások során a részvételi arány általában az ötven százalékot eléri, sőt a legtöbbször meg is haladja azt. A lakosok aktívak a közéletet érintő ügyekben és szívesen teszik le a voksukat.

Fiskál János polgármester elmondta, a vasárnapi választással kapcsolatban is hasonló részvételi eredményre számít. Az időközi választások alkalmával ez az arány viszonylag alacsonyabb, azonban a mostani szavazást megelőző aktív kampányidőszaknak köszönhetően a részvétel várhatóan magas lesz a községben.


Fotók: Kutasi Zsófia

A tapasztalatunk is ezt a megfigyelést támasztja alá, hiszen a megkérdezettek közül mindenki részt vesz a szavazáson.

Takács Tímea 2004 óta él Eplényben. Mint mondta, nem politizál és nem különösebben követi figyelemmel a politikai híreket. A szavazást fontosnak tartja, ezért elmegy voksolni. Kérdésünkre kifejtette, előre lejátszottnak tartja a választást, aminek szerinte nincs értelme. A legtöbb esetben ismerőseivel megvitatják kinek mi a véleménye az aktuális helyzetről és megosztják egymással álláspontjukat, amely adott esetben segíthet a döntésben.Takács Tímea a legtöbb esetben ismerőseivel megvitatja, kinek mi a véleménye az aktuális politikai helyzetről

Lak Erzsébet szintén fontosnak tartja, hogy részt vegyen a választáson, ezért mindenképpen elmegy szavazni. Van véleménye az adott politikai helyzetről, amelyet szeretne érvényre juttatni. – Ha elmegyek szavazni, akkor nem csak beszélek róla, hanem teszek is érte – fogalmazott a fiatal hölgy, aki 1989 óta eplényi. Politizálni nem szeret, azonban a híreket az újságokban és a televízióban is figyelemmel követi.

Lak Erzsébet fontosnak tartja, hogy részt vegyen a választáson, ezért mindenképpen elmegy szavazni

– Elmegyek szavazni, minden választáson részt veszek és nagyon fontosnak tartom, hogy elmenjenek az emberek és mindenki kifejezze a saját véleményét azzal, hogy voksol valakire – hangsúlyozta Dreissiger Gáborné. Elmondta, elítélendőnek tartja, ha a demokratikus jogaival valaki nem él, még abban az esetben is, ha nem talál számára szimpatikus jelöltet. Úgy véli, sokan csalódtak a politikusokban mivel úgy érzik, hogy nem az ő érdekeiket képviselik. Az emberek elkeseredettek, fásultak, mert nehéz előteremteniük a pénzt a megélhetésre. A civil tüntetések is ennek a közhangulatnak köszönhetőek, a bizalomvesztés pedig nagyban árt mindenkinek; a politikusoknak és az állampolgároknak egyaránt.

– Elmegyek szavazni, minden választáson részt veszek és nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki kifejezze a saját véleményét azzal, hogy voksol valakire – hangsúlyozta Dreissiger Gáborné

Az időközi választásról folyamatosan tudósítunk, kattintson!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!