Erotika

2012.01.20. 12:58

Meztelen képekkel az anorexia ellen

Az egyik brit magazin harcot indított az anorexia ellen: a címlapon egy ducibb és egy csontsovány modell ölelkezik egymással meztelenül.

Napló Online

Manapság a nők szó szerint rettegnek a plusz kilóktól, és őrült harcot vívnak alakjuk formálásáért. Az egyre vékonyabb testalkat a divat, és ennek az elvárásnak minden nő meg akar felelni. A szinte már anorexiás modellek még tovább súlyosbítják a nők önértékelési problémáit. A különböző fogyasztó módszerek, bogyók és praktikák egyre nagyobb teret nyernek a piacon, a nők pedig költenek, mert csinosak akarnak lenni.

Mindennek üzent hadat egy brit magazin. Hogy még inkább felkeltsék az emberek érdeklődését, két különböző testalkatú nőt vetkőztettek meztelenre és állítottak egymás mellé.

A lap olyan meghökkentő adatokat is közöl, miszerint korábban a modellek súlya körülbelül 8%-kal volt kevesebb, mint egy átlagos nőé, manapság azonban ez a szám eléri a 23%-ot. Ez pedig már a kórosan sovány, anorexiás kategóriába sorolható. Ha pedig ilyen vékony lányokat lát egy nő nap mint nap az újságok címlapján és a kifutókon, amiatt komoly önértékelési problémái lesznek. Arról nem is beszélve, hogy a neves márkák csak kis méretben készítik el kollekciójuk darabjait. Ezzel azt üzenik, hogy aki divatos akar lenni, az legyen sovány.

A fotók nagy port kavartak. Megszólalt a másik oldal, hogy mi van azokkal a felhívásokkal, hogy ne legyünk túlsúlyosak, mert az nem egészséges.

Hát legjobb út az arany középút: éljünk egészségesen úgy, hogy sem anorexiások, sem túlsúlyosak nem leszünk!

Forrás: DailyMail

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!