Felsőörs

2015.02.12. 10:09

Egy éve countryznak

Éppen egy évvel ezelőtt jött össze hat táncos lábú ember, hogy megismerkedjen a country zenével és a táncok koreográfiájával.

Penk Tímea

Varga Lászlóné, Anikó a felsőörsi Civil Baráti Kör vezetője rendezvényszervezéssel foglalkozik, az ő ötlete alapján állt össze a csapat, hogy fellépésekkel színesítsék a különböző programokat a faluban és más településeken.

Anikó maroknyi csapatához az elmúlt egy év alatt veszprémi és balatonfüredi tagok is csatlakoztak, ma már tizenhatan vannak. Tizenkettőtől hetvenéves korig minden korosztály képviselteti magát, aki mozogni, kikapcsolódni szeretne a country tánccsoportban. Van itt férj a feleségével, anyuka a kislányával, anyós a vőjével, ezért választották a Country Linedance Family nevet.

Fotó: Penk Tímea

– Kezdetben a felsőörsi civil házban tartottuk a próbáinkat, amit hamar kinőttünk. Már az iskola aulája is kicsi, ezért keressük a további lehetőségeket – mondja Anikó, majd hozzáteszi, hogy a country-tánctanulás azért is jó választás, mert rendszeres mozgást nyújt, de nem igényel különleges felszerelést. Farmer és kockás ing mindenkinek van a ruhatárában, és az elmúlt egy év alatt egyenpólójuk is lett. Apránként beszerzett mindenki egy kalapot, most pedig ingre gyűjtenek.

A csapat összetartó ereje a balatonfüredi Thunderfooth Linedance tánccsoportban táncoló Szilágyi Annamáriának köszönhető, aki hetente foglalkozik a felsőörsi táncosokkal. Annamária a csapatvezetője a közismert Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoportnak.

– Több alkalommal lehetőségünk nyílt közös fellépésre, ami nem csak nekünk, de a közönségnek is lélekemelő élmény. Ezáltal átadhatjuk az embereknek, hogy ép és mozgássérült emberek is tudnak együtt programokat szervezni és közös produkciójuk is lehet – meséli Varga Lászlóné, aki arról is beszámol, hogy folyamatban van csapatuk egyesületté alakulása.

Mindnyájan büszkék arra, hogy Felsőörsön, Győrben és Balatonfüreden is bemutathatták tehetségüket. Egy év alatt tizenöt fellépésük volt és eljutottak odáig, hogy február 28-án az Országos Linedance Country Fesztiválon bemutatkozhatnak, és verseny kategóriában is megméretik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!