fontos a közösség ereje

2018.01.17. 08:00

Tornacsarnok, kerékpárút épül, megújul a faluház Felsőörsön

Idén rendezvényen köszönte meg az önkormányzat mindazoknak, akik az elmúlt évben önzetlenül segítették Felsőörs közösségi életének épülését.

Szendi Péter

Hiszem, hogy a közösségünk nemcsak anyagiakban, hanem szellemiekben is gyarapszik - hangsúlyozta beszédében Szabó Balázs polgármester. Balra Kontrát Károly Fotó: Szendi Péter

- A rádióban hallottam a lengyel-magyar barátság kapcsán, hogy akkor változhat meg ez a mai kifordult világ, ha az emberek képesek lesznek ismét saját erejükből, tudásukból és idejükből másoknak is adni, önzetlenül. Egy falu is apró csoportokból épül fel, szülőkből, akik iskolába, oviba viszik a gyerekeiket, egyházi közösségekből, akik tagjai nemcsak vasárnap találkoznak össze – hangsúlyozta beszédében Pásztorné Simon Annamária közösségszervező.

Hiszem, hogy a közösségünk nemcsak anyagiakban, hanem szellemiekben is gyarapszik – hangsúlyozta beszédében Szabó Balázs polgármester. Balra Kontrát Károly Fotó: Szendi Péter

Szabó Balázs polgármester köszöntőjében elmondta: – Hiszem, hogy közösségünk nemcsak anyagiakban, hanem szellemiekben is gyarapszik, az összetartozás, egymás segítése, az egymásért felelősséget vállalás érzése, egyszóval a lokálpatriotizmus erősödik mindannyiunkban.

Kiemelte: karácsony előtt olyan nagy horderejű döntések születtek, melyek nagyban meghatározzák Felsőörs jövőjét, az itt élők életminőségét, az elérhető szolgáltatásokat és infrastruktúrát.

A falu első embere ez- után látványtervekkel vázolta, hogy mi minden valósulhat meg a településen. Felsőörs az idei évben közel 1,5 milliárd forint pályázaton elnyert támogatási összegből új bölcsődét épít, bővíti az iskolát, lesz tornacsarnokuk, felújítják a faluházat, utak és jár-dák újulnak meg, elkészül a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs kerékpárút. Szabó Balázs polgármester megköszönte Kontrát Károly országgyűlési képviselő áldozatos munkáját, mert a pályázatok nagy része a magyar kormánynak köszönhető.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő elmondta, hogy mindig örömmel jön Felsőörsre. Fontosnak tartja a közösség erejét, amely a településre jellemző.

- Fontosnak tartottam, amikor országgyűlési képviselő lettem, hogy kis falvakba is elmenjek, a polgármesterekkel napi kapcsolatot alakítsak ki, hiszen így megismerhetem a település céljait, terveit. Örömmel tapasztaltam, hogy Felsőörs önkormányzata, a lakosság mennyire szívén viseli a falu sorsát. Azok a fejlesztések pedig, amelyeket Szabó Balázs polgármester említett, mindenképpen példaértékűek.

Az ünnepi beszédek után előkerültek a pezsgőspoharak, koccintottak egymással az emberek. A finom vacsorát követően baráti beszélgetéssel ért véget a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!