Foci vb 2022

2022.11.26. 09:00

A B csoportból még bárki továbbjuthat

Lesznek még itt izgalmak

Szijártó János

Az angol John Stones (b) és az amerikai Christian Pulisic a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Anglia-Egyesült Államok mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 25-én.

Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Az angol együttes Irán elleni gólzáporos győzelme után nem sokan fogadtak volna arra, hogy a második kör után Irán akár a továbbjutásért is játszhat a harmadik fordulóban, sőt adott esetben még csoportelső is lehet. Azonban a második körben Anglia csak egy 0:0-ás döntetlent  ért el az USA ellen, míg Irán legyőzte a papíron esélyesebb Wales csapatát. Így a B csoportot Anglia vezeti 4 ponttal, Irán a második 3 ponttal, USA a harmadik 2 ponttal és Wales a negyedik 1 ponttal.
Érdekesség, hogy Anglia ugyan két kör után csoportelső, de még bárki továbbjuthat, hiszen az angolok Wales együttesével, az USA Iránnal mérkőzik a harmadik fordulóban november 29-én, 20 órától. Aki győz, továbbjut, de a döntetlen is biztos továbbjutást jelent az angoloknak, és a másik meccs függvényében Iránnak is. Extrém esetben az angolok még ki is eshetnek, ha kikapnak Wales-től, és akár még az amerikaiak is lehetnek elsők, ha megverik Iránt. Lesz még izgalom bőven november 29-én este, a B csoportból a továbbjutás még mindegyik csapat számára lehetséges. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!