Vb 2022

2022.11.30. 12:35

Az egypontos csapatok reménye

A katari futball-világbajnokság jelen állása szerint november utolsó napján négy csapat már az egyenes kiesés szakaszában várja a folytatást. A hollandok az Egyesült Államokkal, az angolok Szenegállal játszanak a továbbjutásért.

Szijártó János

Az amerikai Antonee Robinson (b) és az iráni Madzsid Hosszeini a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában

Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Hat csoportban még nyílt a küzdelem a harmadik forduló előtt, de az már biztos, hogy Kanada nem juthat a nyolcaddöntőbe. Ha nyer, még az egypontos Németország is továbbléphet a másik mérkőzés eredménye függvényében. Ugyanez igaz az egypontos Mexikóra is, Dániára, Tunéziára, Kamerunra, Szerbiára, a Koreai Köztársaságra és Uruguayra is. Természetesen itt most a matematikai esélyekre kell gondolni, mert mindegyik együttesnek nyernie kellene az utolsó körben. 

Persze önmagában még ez sem elég, a csoport másik mérkőzésének eredménye, sőt adott esetben a gólkülönbség is számíthat. A C csoportban Mexikónak le kellene győznie Szaúd-Arábiát, a D csoportban Tunéziának Franciaországot, illetve Dániának Ausztráliát, az E csoportban Németországnak Costa Ricát, a G csoportban Szerbiának Svájcot, Kamerunnak Brazíliát, míg a H csoportban a Koreai Köztársaságnak Portugáliát, Uruguaynak pedig Ghánát. És ez még csak az esélyt alapozza meg az egy ponttal rendelkező együttesek számára, a csoportjukban lejátszott másik mérkőzés eredménye jelenthet továbbjutást vagy azonnali hazautazást számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!