Vb 2022

2022.11.29. 13:03

Egy hely még kiadó

Továbbra is Uruguay továbbjutását várja Portugália mögött a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjáról megkérdezett szakértőnk.

Horváth Gábor

Portugália (Cristiano Ronaldo) már továbbjutott Fotó: MTI

A H csoport második körében Portugália bebiztosította továbbjutását, miután 2-0-s sikert aratott Uruguay ellen. A másik mérkőzésen Ghána izgalmas körülmények között 3-2-re legyőzte Dél-Korea válogatottját.
– Én még mindig Uruguayt várom a második helyre. Van még egy esélyük a dél-amerikaiaknak, le kell győzzék Ghánát. Szerintem ez megoldható feladat számukra, és úgy gondolom, Dél-Korea nem nyer Portugália ellen – fogalmazott kérdésünkre Kelemen Bálint, a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia egyéni képzője.
A több városban működő focisulit vezető, veszprémi származású szakember úgy gondolja, Uruguay szenved felállt védelemmel szemben, de olyan támadókkal rendelkezik, akik eredményesek tudnak lenni egy kicsivel több koncentrációval. – Ha viszont Ghána megszerzi a vezetést, akkor Uruguay nagy bajba kerülhet. A portugálok megérdemelten nyerték meg a csoportot, és lehet, tartalékosan állnak fel a folytatásban, azonban nehéz elképzelni, hogy ellazsálják a Dél-Korea elleni utolsó találkozót – mondta Kelemen Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!