Svájc - Kamerun

2022.11.25. 16:00

Három pontot érő svájci kontrák

A Svájc-Kamerun mérkőzésen az utóbbi kezdett jobban, több helyzet is adódott többek között Mbeumo, Ekambi, Choupo-Moting előtt, de a svájci kapus Yann Sommer állta a sarat.

Szijártó János

Svájc a félidő vége felé tudott csak veszélyeztetni Embolo, Widmer, Akanji révén. A félidő világbajnokság eleji formát hozott, mindössze kettő lövés találta el a kapukat. Mindkét csapat kereste az ellenfele gyenge pontjait - értékelt szakértőnk, Renczes Ákos.
A 48. percben Svájc megtalálta a kameruni születésű Embolo révén, aki Shaqiri jobbról laposan bepasszolt labdáját továbbította a kapuba. 1:0 Embolo visszafogottan ünnepelte első világbajnoki gólját.  A gól után Kamerun többet birtokolta a labdát, Svájc pedig kontrákra rendezkedett be. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a legnagyobb Ruben Vargasnak, de a kameruni Onana bravúrral védett, így az eredmény már nem változott. - A csoport állása az előzetes várakozásaimnak megfelelően: 1. Brazília 2. Svájc 3. Kamerun 4. Szerbia. A játéknap meghatározó jelenetei számomra Embolo „gólöröme”, Ronaldo rekorddöntése, Richarlison csodagólja - tette hozzá a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola testnevelő tanára, utánpótlás edző, korábbi NB II-es játékos. 

Címkék#vb#Svájc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!