B-csoport

2022.11.25. 13:25

Irán legyőzte Wales csapatát

– A B csoport második játéknapján Irán csapata bátrabb játékkal rukkolt elő a 6:2-es vereség után, sőt az első gólt ők szerezték, amit a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenített. Wales csapata a 3-5-2-es rendszerrel nem tudta feltörni az iráni védelmet – értékelt a meccs után Takács Gábor játékvezető-ellenőr.

Szijártó János

Takács Gábor, játékvezető ellenőr Fotó forrás: Takács Gábor

Mint mondta, az első harminc perc küzdelmesebb, jó iramú játéka után leült a mérkőzés. A második játékrész elején ismét Irán két kapufája okozott izgalmakat, de ebben az időszakban a walesi csapatot a Sárkányok mellett a szerencse istennője is támogatta. Átvette a mérkőzés irányítását az iráni csapat, sőt a 86. percben a walesi kapus – Hennessey W. – kiállítása után felcsillant a mérkőzésgól megszerzésének lehetősége is.

– A vb-n már megszokott az elfecsérelt játékidők akkurátus betartása, így a túlórában jött csattanó. A 98. percben Cheshmi, majd a 101. percben Rezaeian talált be a gyengén játszó Wales kapujába, így a második félidőben mutatott játékkal megérdemelten győztek az irániak, s ezzel nagy meglepetést okoztak – fogalmazott szakértőnk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!