Vb 2022

2022.11.30. 07:03

Sima angol győzelem, továbbjutással

- A szigetországi rangadót magabiztosan kezdte az angol válogatott, és már a 10. percben megszerezhették volna a vezetést, de nagyot védett a walesi hálóőr (Ward). Az első félidőt végig támadták, Wales gyakorlatilag védekezett, jellemző volt a mérkőzés képére, egy nagy helyzetig jutottak, azt is az első félidő ráadásában - mondta el szakértőnk, Takács Gábor, játékvezető ellenőr.

Szijártó János

Takács Gábor, játékvezető ellenőr Fotó forrás: Takács Gábor

Hangsúlyozta, hogy az angolok komolyan vették a mérkőzést, csak a befejezéssel akadtak gondjaik. - A második félidő elején egy gyönyörű szabadrúgással megszerezték a vezetést (Rashford), majd rögtön meg is duplázták előnyüket (Foden) az angolok. Még mielőtt leült volna a mérkőzés ismét Rashford köszönt be egy pimasz góllal, ezzel beállította a mérkőzés végeredményét. Wales 1958 óta nem volt világbajnokságon, így ők sem lehettek elégedetlenek, az angolok viszont csoportelsőként jutottak tovább, mivel a csoport másik mérkőzésén az amerikaiak 1:0-ra legyőzték Irán válogatottját, így másodikként ők jutottak tovább a kieséses szakaszba - tette hozzá Takács Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!