Vb 2022

2022.12.01. 10:47

A lengyelek izgultak, Messiék magukban bíztak

Czeslaw Michniewicz lengyel szövetségi kapitány szerint az izgalmak miatt szinte megállt a szíve az argentinok elleni szerda esti mérkőzésen, de végül sikerült kivívni a nyolcaddöntőbe jutást a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Doha, 2022. november 30. Az argentin Lionel Messi egy góllövési kísérlete után a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában játszott Lengyelország-Argentína mérkõzésen a Dohai 974 Stadionban 2022. november 30-án. MTI/AP/Darko Bandic

Fotó: Darko Bandic

A lengyelek 2-0-ra kikaptak, a továbblépésük azonban így is összejött, mert a párhuzamosan zajló összecsapáson Mexikó csak 2-1-re győzte le Szaúd-Arábiát.
    A kapitány elárulta, kizárólag ő és a technikai személyzet figyelt a másik meccsre, és szükség esetén Robert Lewandowskinak adott át információt. Amikor Mexikó 2-0-ra vezetett, az akkori állás szerint a sportszerűségi verseny alapján lehetett továbbjutni, ezért a sárga vagy piros lappal járó szabálytalanságokat el kellett kerülni.
    A 78. percben Grzegorz Krychowiak sárga lapos figyelmeztetésben részesült, Michniewicz szíve pedig - amint fogalmazott a tréner - "egy kicsit megállt".
    "Nagyon nehéz időszak volt ez, Krychowiakot gyorsan lecseréltük, nehogy a kiállítás sorsára jusson. Akkor még a gólkülönbség mellett erre is figyelni kellett. Kértem a játékosokat, hogy a buta szabálytalanságokat és a reklamálásokat kerüljék el" - tette hozzá a lengyel szövetségi kapitány.
    Az argentinok szupersztárja, Lionel Messi kiemelte csapata erejét, és azt, hogy az első félidőben kihagyott büntetője után a társai még jobban összefogtak. Így sikerült kiharcolni a nyolcaddöntőt.
    "A csapat megerősödve jött ki az én hibám után" - mondta Messi, aki megelőzte a legendás Diego Maradonát a legtöbb lejátszott argentin vb-meccset illetően (22). "Tudtuk, hogy amint az első gól megszületik, megváltozik a helyzet. Az előző találkozó nagy nyugalmat adott nekünk, mentünk előre, tudtuk, hogy nyernünk kell."    
    Az argentinok szombaton Ausztráliával, míg a lengyelek vasárnap a címvédő Franciaországgal találkoznak a negyeddöntőbe kerülésért.
    "Nagyon nehéz lesz az ausztrálok elleni meccs. Itt már minden csapat nagyon komoly erőt képvisel. A lehető legjobban fel kell készülnünk. Nyugodtnak kell maradnunk, és meccsről meccsre kell haladnunk. Most kezdődik egy újabb világbajnokság, remélhetőleg továbbra is fenn tudjuk tartani azt a szintet, amit most elértünk" - mondta Messi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!