Vb 2022

2022.12.06. 14:10

Brazil-horvát meccs: Minden a brazilok mellett szól, de...

December 9-én, pénteken 16 órakor Horvátország és Brazília mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért. Renczes Ákos testnevelő tanárt, futball edzőt kérdeztük, mit vár az összecsapástól.

Szijártó János

A horvát játékosok, miután 3-1-re gyõztek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Japán-Horvátország mérkõzés hosszabbítása utáni büntetõpárbajban az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban 2022. december 5-én. A rendes játékidõ és a hosszabbítás is 1-1-es döntetlennel végzõdött.

Fotó: Georgi Licovszki

- Ismét két különböző futballkultúra találkozik egymással, érdeklődéssel várom a találkozót. Szinte minden a brazilok mellett szól. A horvátok egy kicsit korábban, ugyan "csak" 11-esekkel jutottak tovább Japán ellen, s ez mentálisan erősebbé teheti az amúgy sem gyenge déli szomszédainkat. A brazilok, játszva Peléért is, egy könnyedebb mérkőzésen diadalmaskodtak Dél-Korea felett. Visszatért az a Neymar, aki fontos szerepet játszik a támadásokban, persze ez nem azt jelenti, hogy a Selecao „egyemberes” lenne. Vinicius, Richarlison is kiemelkedő teljesítményt nyújt a támadósorban. Brazília nem szakít a hagyományokkal szerintem és ízig-vérig támadófocit láthatunk majd. Kérdés lesz, hogyan tudják őket a horvátok megállítani, Modric szabta játékkal vagy taktikai faultokkal? Az utóbbi érthetően nem ízlik majd a brazil landazsonglőröknek. 

Renczes Ákos testnevelő tanár, edző Fotó forrás: Renczes Ákos

Nagyon kíváncsian várom a horvát kapitány stratégiáját, milyen hadrendben, taktikával küldi fel az övéit. Az utolsó négy egymás ellen játszott mérkőzésből hármat a brazilok nyertek, egy pedig döntetlen lett. Végső döntetlen esetén pedig 11-esek jönnek, ahol esetleg ismét a horvát hálóőr, Livakovic kerülhet reflektorfénybe - fogalmazott Renczes Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!