VB 2022

2022.12.05. 19:17

Horvátország tizenegyespárbajban győzte le Japán együttesét

A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében az előző vb-n ezüstérmes Horvátország 1-1-es rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyespárbajban győzte le Japán együttesét, így bejutott a legjobb nyolc csapat közé.

Hiába a labdabirtoklási fölény, Horvátország nem tudott mit kezdeni Japánnal FORRÁS: AFP/OZAN KOSE

Míg a japán válogatott győzelemmel, addig a csoportkört veretlenül záró horvátok döntetlennel hangoltak az egyenes kieséses szakaszra. Zlatko Dalic szövetségi kapitány két helyen változtatott kezdőcsapatán, a Kanada ellen csereként beállva két gólt szerző Andrej Kramaric először kezdett a vb-n, a túloldalon viszont az alapemberek változatlanok voltak.


Bátran kezdte a meccset Japán, amely már a harmadik percben helyzetbe került: egy jobb oldalról betekert labdát Tanigucsi Sogo csúsztatott hat méterről kapu mellé. Ezt követően a horvátok átvették az irányítást, de
hiába volt többet a labda Modricéknál, nehezen tudtak eljutni az ellenfél kapujáig, miközben a kontratámadásokra berendezkedett ázsiaiak sokkal veszélyesebben futballoznak.

Olvassa tovább hírünket az origo.hu-n >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!