Vb 2022

2022.12.02. 14:09

Klinsmann szerint óriási csalódás a németek kiesése

A játékosként 108-szoros válogatott Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya óriási csalódásnak nevezte, hogy a Nationalelf a csoportkörben búcsúzni kényszerült a katari világbajnokságtól, ugyanakkor kijelentette, hogy az együttes nem érdemelte meg a nyolcaddöntőbe kerülést.

MTI

A német Kai Havertz (b) és Niclas Füllkrug a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkõzés végén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. Németország 4-2-re gyõzött, de nem jutott tovább.

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az 58 éves szakember szerint a következő napok "nagyon-nagyon kemények és nehezek lesznek", a német szövetségnek ugyanis a vb-szereplést ki kell elemeznie az elejétől a végéig, miközben a sajtó "hurrikánként" tombol a kiesés miatt.
"Németország nem érdemelte meg a továbbjutást, mert mindhárom csoportmeccsén átmeneti állapotban futballozott, támadásban pedig nélkülözte a sikerhez szükséges hatékonyságot" - írta a BBC-nél vezetett blogjában Klinsmann, aki szerint a válogatott átszervezésében a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokság sokat segíthet.
"Másfél év áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy felkészüljünk az Eb-re, és ez jól is elsülhet, helyre lehet állítani a koncentrációt. Megnyugtató ugyanakkor, hogy a válogatottnak van egy csodagyereke Jamal Musiala személyében, aki egészen kivételes futballista" - fogalmazott a játékosként világ- és Európa-bajnok, 2006-ban német szövetségi kapitányként vb-bronzérmes szakember. Klinsmann szerint ugyanakkor az nem volt szerencsés, hogy a 19 éves Musialának egy vb-n kellett megtapasztalnia, hogy szinte az egész csapat az ő játékától függ. "Remélem, hogy ez nem zökkenti ki az eddig nyújtott jó formájából" - tette hozzá.
A legendás ex-futballista úgy vélte, további tehetségek is vannak a Nationalelfben, akik ugyan még nem érték el saját csúcsteljesítményüket, de "remélhetőleg erősebben térnek majd vissza".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!