Vb 2022

2022.12.06. 07:56

Peléért is világbajnokok akarnak lenni a brazilok

A vastagbélrákkal kezelt brazil legendát betegsége ellen már nem kezelik, életkörülményeit javító kezeléseket kap.

nemzetisport.hu

A brazil játékosok Pelé egykori brazil futballcsillag képével, miután 4-1-re győztek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. december 5-én.

Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság második hétfői nyolcaddöntőjében Brazília az első félidőben mutatott remek játékkal és szép gólokkal 4–1-re győzött Dél-Korea ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

„Ahogy telik az idő, egyre jobban belelendülünk a világbajnokságon. Mindenkinek egyre nagyobb a magabiztossága, az önbizalma. Ma egy olyan ellenféllel játszottunk, ami azért megnehezíti bármelyik csapat dolgát, de remekül játszottunk, s az egyéniségek eldöntötték a mérkőzést” – mondta Vinícius Júnior.

A brazil szélső természetesen Peléről is szót ejtett, akinek az állapota már nem javul. A vastagbélrákkal kezelt brazil legendát betegsége ellen már nem kezelik, életkörülményeit javító kezeléseket kap.

„Reméljük, hogy eltáncolunk a döntőig. Innen szeretnénk egy nagy ölelést küldeni Pelének, nagyon nehéz helyzetben van. Mindannyian együttérzünk vele, érte is bajnokok akarunk lenni!” – tette hozzá a Real Madrid brazil csillaga.

Vinícius után a visszatérő Neymar is megszólalt – a sérüléséről, valamint Peléről is beszélt a kamerák előtt.

„Mindannyian a legjobbakat kívánjuk Pelének, bízunk benne, hogy sok erővel tudjuk ellátni egy ilyen győzelem során. Érte is játszottunk” – nyilatkozta a lefújás után Neymar.

„Az elejétől arra számítottunk, hogy eljutunk a negyeddöntőig. Lépésről lépésre haladunk, ez a csapat nagyon felkészült. Jó idényem volt, s nagyon bosszantó volt a sérülésem itt a világbajnokságon rögtön az első meccsünkön. Nagyon sok szenvedéssel járt, rengeteget sírtam. Most már tudom, hogy megérte minden egyes nehézség, erőfeszítés. Gyönyörű dolog, hogy itt lehettem, és játszhattam” – tette hozzá a brazilok tízese.

Forrás: nemzetisport.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!