VB 2022

2022.12.12. 12:17

Sárga lapok: új világbajnoki rekord

Szijártó János

Takács Gábor játékvezető-ellenőr

Forrás: Takács Gábor

 

Néhány kivételtől eltekintve különösebb gond nem volt a játékvezetéssel a katari labdarúgó-világbajnokságon. Erről kérdésünkre Takács Gábor játékvezető-ellenőr fogalmazta meg véleményét.
Mint elmondta, a csoportmérkőzések alatt egy-egy hibát leszámítva nem lehet panasz a látottakra. – Ami újdonság volt, az az elfecsérelt idő eddiginél pontosabb beszámítása, valamint a VAR helyzeteknél a gyors döntéshozatal. A kieséses szakaszban a 18 sárga lapos mérkőzés sajnos negatív reklámja volt a szakágnak, és adódtak olyan esetek, amikor lehetett volna VAR-vizsgálat, de ez elmaradt – tette hozzá Takács Gábor.

Szakértőnk egyébként az argentin–holland negyeddöntőre gondolt, ahol a sárga lapok számát tekintve új világbajnoki rekord született, de tegyük hozzá, hogy ezt a résztvevők – játékvezetők, játékosok, kispadszekció – közösen hozták össze egy rendkívül feszült, szoros mérkőzésen, ahol a legjobb négy közé jutás volt a tét. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!