Büntetőpárbaj döntött

2022.12.05. 19:33

Zokogó japánok, tizenegyesölő horvátok

Bár a rendes játékidőben 1:1-re végződött Japán - Horvátország mérkőzésen akadtak szép pillanatok, mégis ez a meccs a továbbjutást eldöntő büntetőpárbajról marad emlékezetes. Síró japán játékosok a pályán, szurkolók a lelátón, míg kapusukat, Livakovicot éltető boldog horvátok az utolsó belőtt tizenegyes után, a negyeddöntőbe jutás mámorában, a 3:1 arányban megnyert büntetőpárbaj után.

Szijártó János

Ivan Perisic öröme az egyenlítés után FORRÁS: AFP/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Maga a rendes játékidő hullámzó iramot mutatott, időnként látványos elemekkel, máskor unalmas passzolgatással. A japánok gyorsasága és futómennyisége, fegyelmezett védekezése elismerésre méltó, s túlzás nélkül állítható, hogy a vb egyik legszimpatikusabb együtteseként jutottak el a nyolcaddöntőig. A horvátok erős középpályás játékukkal, illetve az aranylabdás Luca Modric több szép megmozdulásával szórakoztatták a közönséget, ám az 1:1-es végeredmény, majd a 2 x 15 perces hosszabbítás sem hozott döntést, ahogy "körömrágós" izgalmakat sem. A japánok a 43. percben egy szögletvariáció után Maeda Daizen révén szereztek vezetést, amit a horvátok Perisic fejesével egalizáltak az 55. percben. A derbi mégis a már említett büntetőpárbaj miatt különleges, hiszen a horvátok a négy évvel ezelőtti vb-is így jutottak tovább a nyolcaddöntőből, s jutottak el a döntőig. Másrészt az akkori kapus Subasics három tizenegyest is hárított, ahogy a mostani mérkőzésen Livakovic is ugyanennyit. A kérdés adja magát, vajon most is a döntőig menetelnek a kockás mezes szomszédaink? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!