Foci

2006.10.09. 02:27

Totális futballcsőd

Dunaújváros - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a Lombard Pápa éppen 23 percig volt egyenrangú ellenfele riválisának, majd emberhátrányban simán kikapott.

nincs nev

Csere: Nagy A. helyett Potemkin a 27., Kozarek helyett Buzás a 28., Ornoch helyett Ribeiro a szünetben, Hoffmann helyett Tóth G. az 56., Micskó helyett Facskó J. a 67. percben.

Gólszerző: Perez a 28., Potemkin a 38. percben.

Sárga lap: Nagy A. a 23., Simon a 27., Grósz a 28., Szálkai a 48., Kozul az 51., Micskó az 53., Szabó a 63., Ribeiro a 86., Grósz a 87. percben.

Kiállítva: Eduardo a 23., Grósz a 87. percben.

Összesen tíz, korábban meghatározó játékos hiányzott a Lombard Pápa kezdőcsapatából eltiltás vagy sérülés miatt.

Változatos és hullámzó, élvezhető játék alakult ki a középkezdést követően. A kapuk ugyan nem forogtak veszélyben, de a 16-osig mindkét oldalon akadt ügyes megoldás. A 17. percben Győri ívelt Szabó elé, aki a 16-os bal sarkánál magányosan a kapáslövést választotta, amivel nem veszélyeztette a kaput. Aztán a 23. percben Eduardo szerzett labdát, megindult, de Nagy A. utolérte és lerántotta. A hónapok óta sérült brazil idegenlégiós (szándékosan vagy sem, ez eldönthetetlen, de tény) visszarúgott. Nagy A.-t a mentők vitték el (később visszajött, ösz- sze kellett varrni a homlokát), Eduardo viszont saját lábán távozott, kényszerből, mi-után Fábián játékvezető ki- állította.

Alig kellett várni az ember-előny kihasználására: a 28. percben Riedl ment el a bal oldalon, az ötösön álló Pe-rezhez passzolt, aki combbal továbbította a labdát a háló-ba, 1:0. A Lombard nem fújt visszavonulót, to-vábbra is bátran játszott. Egészen a 38. percig: ekkor klasszikus akció végén Riedl jobbról adott be, Potemkin középről fejelt a jobb alsó sarokba, 2:0.

A vendégek a második találat után láthatóan összeomlottak: miközben az újvárosiak sorban vezették a támadásokat, a pápaiak arra rúgták a labdát, amerre álltak. A 41. percben Hoffmann például három méterről nem tudott az üres kapuba bólintani.

A szünetben tökéletesen elégedett volt a helyi publikum kedvenceivel, ennek megfelelően bőségesen fogyott a sör az emeleti büfében.

A folytatásban aztán nehezen emészthetően rossz futballt mutatott be mindkét alakulat. A Lombard próbált fe-lülkerekedni, de ez az elpat-tanó labdák, rossz átadások miatt egyszerűen nem sikerült, míg a házigazdák érezhetően nagyon várták már a végső hármas sípszót. Ebből aztán ész nélküli vagdalkozás alakult ki, a labda többet volt a levegőben, mint a földön. Az 54. percben Tóth T., a 63-adikban Fabio megmozdulása érdemel említést (előbbi alig lőtt kapu mellé, utóbbi jó helyzetben Baranyai ölébe fejelt), míg a másik oldalon Szabó mentett az utolsó pillanatban a ziccert is továbbadó dunaújvárosiak elől, majd Simon kapáslövése szállt kapu mellé-fölé.

Értékelhetetlen volt a Lombard Pápa játéka. Eduardo fegyelmezetlensége gyorsan megpecsételte a csapat sor-sát, igaz, pályán maradt társai is roppant keveset nyújtottak. Ezzel valószínűleg menesztették Zsivoczky edzőt, de a klubtulajdonos döntésére még néhány napot várni kell.

Ivan Katalinics: - Kihasználtuk az emberelőny adta lehetőségeket, de a Pápa időnként megmutatta, miért tartják olyan jó csapatnak. A második félidőben sokat hibáztunk, de ennek igyekszünk megszüntetni az okait.

Zsivoczky Gyula: - Az elején kijött az összes hibánk, még akkor is, ha a játékvezető belenyúlt a meccsbe a kiállítással. Szünet után mindent megtettünk az egyenlítésért. Nem okozna meglepetést,ha az edzőt okolnáka rossz szereplésért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!