Foci

2008.04.26. 02:26

<u>Sors saját kézben</u>

<b>Pápa, Ajka</b> - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjában fontos találkozó vár mindkét Veszprém megyei csapatra.

Novothny Ottó

A Lombard Pápa, ha úgy tetszik, utolsó nagy rangadóját vívja a Felcsút ellen, hiszen ezt követően már biztosan olyan riválisok következnek majd a sorban, melyek a pápaiak mögött állnak a tabellán. Vagyis, ha ezt a meccset megnyeri a társulat, akkor lendületet kaphat a folytatáshoz.

- Két egyforma képességű csapat küzdelme volt a Haladás elleni - mondta Urbán Flórián, a Lombard szakvezetője. 

- Azt is elismerem, hogy játékosaim tehettek volna sokkal többet is a győzelemért, hiszen a második félidőre én rövid passzos játékot kértem, míg a fiúk előrerugdalták a labdát. Sajnos ez tudat alatt bennük szunnyadó magyar különlegesség.

- Meglehetősen vehemensen foglalkozott a játékvezetővel.

- Tegyük hozzá, indulatosan, de csak szóban. Soha nem értettem, hogy amikor például az újságírók minden gond nélkül leírhatják a csapatomról, hogy ügyetlenek, tehetségtelenek, rosszak, akkor én miért nem kritizálhatom a bírót. 

Ha más mondhatja, hogy keveset futnak a fiúk, akkor az edző vajon miért nem fogalmazhatja meg ugyanezt a játékvezetőről?

- Olyan csapat lesz az ellenfelük, ahol korábban sikereket ért el edzőként.

- Pontosan, és a legnagyobb békében váltunk el egymástól. Azt megtanultam már és a játékosaimnak is ezt mondom, hogy sportoló nem hallgathat az érzelmeire. 

Kizárólag arra kell törekednie, hogy a maximumot nyújtsa. Hogy ezt volt klubjával szemben vagy mással - az teljesen mindegy.

- Vagyis a győzelmi cél nem változik?

- Egyértelműen erre törekszünk. Másban nem is tudok gondolkodni. Bízom benne, hogy egységes csapatként fogunk pályára lépni és elhozzuk mindhárom pontot. 

Az tény, hogy Tóth, Kerényi, Ahodikpe, Dlusztus, Schrancz ilyen-olyan okok miatt hiányzik majd, de sokadszor mondom: ez nem magyarázkodás, hiszen azokkal próbálunk sikert elérni, akik a rendelkezésemre állnak és a Lombard Pápa igazolt labdarúgói.

Az Ajka újabb elképesztő hiba miatt volt kénytelen megelégedni az egy ponttal.

- Közvetlenül az ESMTK elleni csata után is azt mondtam, hogy azért nem tudtunk nyerni, mert nem hitték el a fiúk, hogy képesek erre - fogalmazott Szabó Imre, az ajkaiak mestere. 

- Egyszerűen nem volt kellő önbizalmuk. A kétgólos vezetés után nem a győzelmet akarták megszerezni, hanem az előnyt megőrizni, és ez óriási különbség. Aztán jött a hagyományos hiba.

- Mindenesetre a kiesésért folytatott harc éleződik.

- Már a télen megbeszéltük, hogy ebben a küzdelemben a legfontosabb tulajdonság a hit abban: képes vagyok megoldani a feladatokat és azért mindent meg is teszek. Itt mindenki csak saját magára számíthat.

- Egyelőre számszerűleg nincs probléma.

- Tegyük hozzá, a mutatott játékban sincs. Ami bosszantó, az a sok döntetlen győzelem nélkül. Saját kezünkben van a sorsunk, még nem kell számolgatnunk, hiszen az elkövetkező hét fordulóban - a szombati Gyirmót elleni hazai meccset kivéve - a mögöttünk vagy közvetlenül előttünk álló klubokkal nézünk farkasszemet. 

Természetesen a Gyirmót ellen sem lesz könnyű megszerezni a három pontot, de mindenképpen erre törekszünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában