Foci

2008.04.30. 02:29

<u>Szűcs megsérült</u>

<b>Pápa, Ajka</b> - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjának két Veszprém megyei szereplője a hétközi fordulóban egyaránt idegenben lép pályára.

Novothny Ottó

A pápaiak a felcsúti vereséget követően ezúttal a Kaposvölgye otthonában bizonyíthatják, hogy a kudarc pusztán kisiklás volt. Érdekesség, hogy Szűcs Lajos csapatkapitány (képünkön) sérülése miatt pihen, így a kapuban bemutatkozhat Tarczy Pál.

- Az első félidőben senki nem volt hajlandó futni - kezdte Urbán Flórián, a Lombard mestere a felcsúti események értékelését. - Pedig azt hittem, hogy a sok hiányzó miatt ezúttal játéklehetőséghez jutók azt gondolják, ez lehet életük meccse. Sajnos egyáltalán nem az elvártaknak megfelelően teljesítettek.

- Izgalmas lehet megtudni az okokat.

- Megmondom őszintén, fogalmam sincs, mi járhat a fejükben. A jó hangulatú rangadó után felfoghatatlan számomra ez a produkció. Egyedül ők tudják, hogy miért történt ez így. Megint kiderült, hogy a tárgyalóasztalnál magukat vérprofiként számon tartó labdarúgók a pályán sokkal kevésbé hivatásosok.

- Lassan már a matematikát sem lehet segítségül hívni a bajnoki címhez.

- Ettől függetlenül a Kaposvölgye ellen a győzelem a legfontosabb célunk. Ahogy egyébként az összes hátralévő meccsen. Május végéig kiderülhet, hogy kik azok, akik képesek mindent megtenni a klubért. Csak ilyen sportemberekre számítok, illetve olyanokra, akik hajtanak, küzdenek az utolsó pillanatig. Ez lehet a záloga a sikernek, nem a Felcsúton mutatott játék.

Az FC Ajkánál a tavaszi rajt óta várják, hogy megszerezze a csapat mindhárom pontot. Ezúttal a sokkal esélyesebb Gyirmót ellen sikerült, pazar gólokkal és teljesítménnyel.

- Egyre jobban bosszantott és lelkileg fárasztott már mindenkit, hogy nyertes meccseken buktunk el pontokat az utolsó pillanatokban - mondta Szabó Imre, az ajkaiak szakvezetője. - Azt gondolom, hogy a héten végre sikerült elhitetni a fiúkkal: az első perctől kezdve győzni akarjanak és ne előnyt szerezni.

- Az öltözői hangulat javításában nincs jobb eszköz a sikernél.

- Ez így igaz, és természetesen nem maradt következmény nélkül nálunk sem a három pont begyűjtése. Őszintén bízom benne, hogy kellő önbizalmat és tartást ad mindenkinek ez az eredmény, miközben persze ne feledkezzük meg arról, hogy a mutatott játék is minőségi volt.

- Sűrű hét előtt állnak.

- Csütörtökön Budaörsön lesz jelenésünk, vasárnap a Soroksárt fogadjuk. Nekünk mostantól mindig előre kell tekintenünk és nem hátra. Biztos vagyok abban, hogy ha nem változtatunk a hozzáálláson, akkor fokozatosan felzárkózhatunk a középmezőnyhöz, hiszen bebizonyosodott, hogy bármelyik ellenfelüket meg tudjuk lepni, sőt képesek vagyunk legyőzni is. Budaörsön is kizárólag ez lehet a célunk és ennek reményében harcolunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!