Foci

2009.03.06. 03:27

Szezonkezdés megtizedelve - Labdarúgó NBIII Bakony-csoport

<b>Megyei körkép</b> - Három és fél hónapnyi szünet után a hétvégén folytatódik a labdarúgó NB III Bakony-csoportjának küzdelme, amelyben négy Veszprém megyei csapat érintett. Sorozatunk első részében a VFC és a Badacsonytomaj téli felkészülését mutatjuk be.

Horváth Gábor

Veszprém FC

A tabella éléről vághat neki a megyeszékhely futballcsapata a 2008/2009-es szezon második felének, a 15 eddigi mérkőzéséből tizenkettőt megnyerő és három alkalommal ikszelő együttes négy pont előnnyel vezet a fő rivális Hévíz előtt. 

Az Orbán Tamás-Pető Tamás páros által irányított gárda így magabiztosan, de nem minden gond nélkül néz a folytatás elé.

- Egészen jól sikerült a felkészülésünk, használtuk a műfüves pályát, lejátszottunk 12 edzőmérkőzést, és kisebb sérülésektől eltekintve egészen a múlt hétig minden rendben volt. 

Jelenleg azonban úgy néz ki, hogy tömeges megbetegedés miatt a rajtra csak tíz-tizenegy hadra fogható felnőtt játékosunk lesz - sajnálkozott Garai Péter, aki hozzátette: a betegek mellett a Boromissza testvérek, Gábor és Dániel térdproblémák miatt jó időre kidőlt a sorból.

A klub ügyvezetője a január legelején kezdődő felkészülésre visszatérve megjegyezte, az edzéseken és a mérkőzéseken gyakorolt taktikai elemek nemcsak a közeljövőben lesznek hasznosak, ezek használatával és alkalmazásával már jóval távolabb is tekintett a szakvezetés.

- Büszkék vagyunk, hogy az első helyen áll a csapat, és ez a pozíció még inkább felértékelődik annak fényében, hogy a riválisok lehetőségei meghaladják a miénket. A legnagyobb vetélytársak erősítettek, és mindenki ellenünk akarja majd megmutatni a tudását, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk, de mi állunk elébe, szeretnénk hasonlóan jól szerepelni, mint az ősszel - tette hozzá. 

A VFC a bajnoki szünetben egy játékost igazolt, a remek felépítésű, 19 esztendős hátvéd, Fehér Kornél az FC Ajkától érkezett. Straub Ádámot a megyei első osztályú Ajka Kristálynak, Vető Balázst pedig a Várpalotának adta kölcsön az egyesület. 

A csapat első idei mérkőzését szombaton 14 órakor a Celldömölk otthonában játssza.

Badacsonytomaj

Az újonc Badacsonytomaj a 13. helyen telelt második (a 90-es évek elején volt már harmadosztályú a csapat) NB III-as szezonjában. 

Az első tízbe kerülést megcélzó együttes alaposan belekezd a folytatásban: az első hat fordulóban négy élcsapattal (Celldömölk, Veszprém, Sárvár, Lipót) kell szembenéznie, ráadásul négyszer idegenben lép pályára.

- Nem volt problémamentes a felkészülésünk, a kitűzött munkát nagy vonalakban ugyan sikerült elvégeznünk, de az időjárási körülmények miatt nem tudtunk eleget nagy pályán gyakorolni, és sajnos sok a sérült játékosunk - ecsetelte a nehézségeket Koller Tamás edző, hozzátéve, 5-6 labdarúgójára biztosan nem számíthat a rajton. 

A tomaji hangulat azért nem teljesen pesszimista: a keret megerősítése jól sikerült, és a létszám-emelkedés okozta verseny várhatóan jó hatással lesz a fejlődésre is. 

Az érkezési listán öt biztos név szerepel, Orovecz András (Ausztria), Fonnyadt Balázs és Simon László (Padragkút), Horváth Arnold (Hévíz), illetve Hujber Gábor (Haladás) már a csapat tagja, Osztermann István (Gyulakeszi) átigazolása pedig függőben van. Az együttesből egyedül Marton Tamás távozott. 

- Fegyelmezett, összeszedett és eredményes játékot várok tavasszal a társaságtól. Szeretnénk szórakoztató produkcióval kedveskedni a közönségnek, amely reményeink szerint ezt szurkolással hálálja meg - emelte ki Koller Tamás. A Badacsonytomaj vasárnap (14.00) Répcelakon kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!