Foci

2009.05.16. 02:29

Pápa: sors saját kézben

Pápa - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjának listavezetője, vagyis a Gyirmót (54 pont) egyelőre nem kapott első osztályú licencet. A Lombard (51) előtt két ponttal vezető Pécs (53) viszont két hét múlva éppen Pápán lép majd pályára.

Novothny Ottó

- A Tatabánya elleni meccs első félidejében rossz döntéseket hoztak játékosaim - magyarázta a Lombard vezetőedzője. - Szünet után is olyan találatokat akartak rúgni, amit csak többgólos előnynél lehet megtenni. Helyre kellett tenni néhány dolgot, mert a túlzott önbizalom sem vezet semmire.

- A Barcs elleni meccs a legnehezebbek közé is tartozhat: kötelező a győzelem.

- Azért vagyok itt, hogy ez ne okozzon problémát. Tudjuk, mi a dolgunk és megakadályozzuk, hogy a megszokottak történjenek, vagyis az esélyest megtréfálja a kiesés elől menekülő alakulat. Az biztos, hogy ellenfelünk karmolni fog, hiszen a Perutz stadionban elért bravúrjával nagy lépést tenne céljai megvalósulásáért.

- Nem idegeskednek a játékosok a lehetőségtől?

- Rengeteg beszélgetésen vagyunk túl, egészséges ön- bizalmat érzek mindenki- ben. Sőt, szívesen játszaná-nak másnaponként meccset, mint a zabolázatlan csikók, úgy robognának. Mindenkinél érzem ugyanakkor a kellő alázatot, fegyelemmel, akarattal végzik a gyakorlatokat. Amennyiben a támadó fo- cink érvényesül és tudásunk nyolcvan-kilencven százalékát nyújtjuk, akkor nem le- het gond a három pont be- gyűjtése.

Az FC Ajkának a sorsolás szerint Dunaújvárosban kellene küzdenie, de az újvárosiak visszalépése miatt 3:0-s gólkülönbséggel kapja meg a három pontot.

Ezek is érdekelhetik