Foci

2010.02.06. 03:28

Edzőmeccsen bajnoki ritmus

Pápa - Hamarosan ismét beindul a pontvadászat a Soproni Ligában, ezért Véber György már ennek szellemében küldi pályára játékosait.

Sikos Gábor

Két nemzetközi felkészülési mérkőzés után szombaton egy órától hazai riválisa ellen lép pályára a Lombard Pápa együttese. Azt az Újpestet fogadják, amely ellen első bajnoki pontjaikat szerezték az élvonal idei kiírásában.

- Már csütörtökön elkezdtem hergelni a csapatot, hogy mindenkinek olyan felfogásban kell pályára lépnie, mintha bajnokit játszanánk. Nem lesz prémium, nem kapunk érte pontokat, de olyan respektet szerezhetünk és olyan önbizalmat kaphatunk, ami kihathat a rendes bajnokira is. Ne felejtsük el, hogy a negyedik fordulóban ők látogatnak hozzánk Egy kemény, éles meccsre számítok - beszélt előzetesen Véber György a találkozóról, ami szakmai szemmel is érdekesnek ígérkezik számára, hiszen egy bajnokesélyes csapat látogat a Perutz stadionba. Mindezek mellett Véber szólt az eddig lejátszott felkészülési mérkőzéseiről is.

- A két szlovák csapat, a Slovan Bratislava és a Petrzalka elleni mérkőzésen hasznos tapasztalatokat szerezhettünk a nemzetközi összecsapások iramáról és az agresszív játékról. Mind a kettő ellen felvettük a versenyt. A hétközi mérkőzéseken, amikor kisebb csapatokkal játszottunk, olyan játékelemeket is ki tudtunk próbálni, gyakorolni, amiket edzésen vagy egy Bratislava szintű ellenféllel szemben nem tudtunk volna. Ezeken a betétmeccseken meg tudtam figyelni a próbajátékosokat, és azok is lehetőséget kaphattak, akik a bő keret miatt kevesebbet játszottak. A csapat eddigi pályán nyújtott teljesítményével maximálisan elégedett vagyok - foglalta össze az eddig lejátszott mérkőzések hasznosságát Véber György.

A pápai védelem tengelyében játszó Farkas Attila is elégedett az eddigi eredményekkel.

- A hétközi mérkőzéseket leszámítva erős ellenfelekkel játszottunk, úgy, hogy az edzésprogramunk még nem a mérkőzésekre volt kihegyezve. Most azonban már teljesen bajnoki ritmusban készülünk, amitől azt várom, hogy sokkal frissebbek leszünk a pályán. Ezáltal pedig többet fogunk támadni és a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb lesz - mondta el előzetesen a mérkőzésről Farkas Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!