Foci

2010.06.11. 17:47

Játék a lapokkal is - Izgalmas utolsó forduló, várhatóan bajnokavató nélkül

Megyei körkép - Az utolsó forduló következik a labdarúgó megyei első osztályban, ám félő, hogy bajnokot még nem avatnak a szezon vasárnapi záróköre után.

Horváth Gábor

Egy fordulóval a vége előtt egyetlen pont a különbség az éllovas Balatonfüred és a második helyezett Úrkút között. A képlet elvileg egyszerű, ha a Balaton-partiak nyernek, biztos bajnokok (ehhez értelemszerűen elég egy döntetlen vagy vereség is, ha az Úrkút ikszel vagy kikap), azonban nagyon úgy tűnik, hogy akármilyen eredmények születnek, a Füred lecsúszik az első helyről.

Egy játékos jogosulatlan szereplése miatt ugyanis a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség versenybizottsága a 28. fordulóban játszott Balatonfüred-Herend (5:0) mérkőzés eredményét megsemmisítette, három ponttal megrövidítve a bajnokaspiránst.

A Balaton-parti egyesület elnöke, dr. Csákvári Tamás elmondta: értetlenül állnak az események alakulása előtt.
- A 27. forduló után két játékosunk jelezte, hogy valószínűleg összejött az öt sárga lapjuk. Az edzőnk, Lantai Balázs bement a megyei szövetséghez, ahol a főtitkár jelenlétében azt a tájékoztatást kapta, hogy nincs eltiltott labdarúgónk. A Herend elleni találkozó után arról értesültünk, hogy mégiscsak gond lehet, ezért ismét felkerestük a szövetséget, ekkor már az edzőnk mellett én is jelen voltam, s a főtitkár megerősítette, korábban valóban azt mondta, hogy mindenki játszhat, de rendszerhiba történt - számolt be a történtekről a sportvezető.

A szövetség hivatalos eljárást indított, és június nyolcadikán, kedden a fegyelmi bizottság meg is tartotta a tárgyalást.

- A fegyelmi bizottság megszüntette az eljárást, de másnap délután e-mailen, június nyolcadikai keltezési idővel, határozat érkezett a versenybizottságtól, hogy megsemmisíti a meccs eredményét. Természetesen beadtuk a fellebbezésünket, mert úgy érezzük, hogy mi csak egy dologban hibáztunk. Abban, hogy a szövetségnél nem kértük írásban a legelső tájékoztatást - nyilatkozta lapunknak Csákvári Tamás.

Az ügyet az bonyolítja, hogy a szóban forgó játékos, Bognár Péter ősszel még az NB III-as Badacsonytomajban szerepelt, onnan hozott magával egy sárga lapot. A versenyszabályzat szerint a megyei szövetségnek erről kötelezően tájékozódnia kellett volna, ám sem az adatbázisukban, sem a körlevelükben, sem másutt nem szerepelt ez az adat  tette hozzá a fürediek elnöke.

Lapunk érdeklődését Kadlicskó Ferenc főtitkár és Hamar László elnök egyaránt elhárította, mondván: a megyei szövetség elnöksége nem tárgyalta ezt az ügyet. A versenybizottság elnöke készséggel állt rendelkezésünkre.

- Nem volt mérlegelési lehetőségünk, a szabályok értelmében meg kellett semmisítenünk a találkozó eredményét. A három pontot elvettük a Füredtől, a Herend pedig nem kapott pluszegységet, mert nem óvott. A büntetőpont levonása ügyében pedig a fegyelmi bizottságnak kell majd eljárnia - tájékoztatott Máté István.

A balatonfürediek pénteken benyújtották fellebbezésüket a döntés ellen, amelyet majd a fellebbviteli bizottság tárgyal.

Az utolsó, 30. forduló forduló (vasárnap, 17.00) párosításai:
Alsóörs (13.)-Pét (11.): Győzelemmel egy helyet léphet még előre az Alsóörs, míg a Pét akár kettőt is.
Csetény (14.)-Tapolca (8.): Legutóbbi két meccsén egyaránt hét-hét gólt kapott a csetényi csapat, de a Tapolca sem büszkélkedhet túl jó formával.
Gyulakeszi (15.)-Devecser (5.): A Devecser a negyedik pozícióért harcol, a biztos kieső Gyulakeszi pe- dig a becsületéért hajthat az utolsó körben.
Ajka Kristály (4.)-Öskü (9.): Az ajkaiaknak nyerniük kell, különben veszélyben lehet a negyedik helyük, az Öskü hasonló helyzetben van a kilencedikkel kapcsolatban.
Balatonfüred (1.)-Ajka-Padragkút (7.): Az esetleges pontlevonástól függetlenül igen pikánsnak és izgalmasnak ígérkezik a biztosan mindent beleadó, régóta veretlen éllovas és szintén remek formában lévő Padragkút csatája.
Csabrendek (16.)-Peremarton (12.): A biztos utolsó Csabrendek a bajnoki hajrára kissé széteső Peremarton fogadja.
Ugod (6.)-Taliándörögd (3.): A vetélytársak esetleges botlásával, illetve a Füred büntetése miatt még a bajnoki címre is esélyes lehet a Dörögd, amely igencsak belelendült az utóbbi időben, ennek ellenére nem lesz könnyű dolga a két meccse veretlen Ugod ellen.
Úrkút (2.)-Herend (10.): Az Úrkút fő bajnokaspiránssá lépett elő, ám ennek realizálásához mindenképp nyernie kell. A feladat nem egyszerű, hiszen a tavasszal megújuló Herend idegenben is képes a meglepetésre.

A megye I állása egy körrel a zárás előtt: 1. Balatonfüred 69 pont, 2. Úrkút 68, 3. Taliándörögd 65, 4. Ajka Kristály 51, 5. Devecser 50, 6. Ugod 47, 7. Padragkút 43, 8. Tapolca 40, 9. Öskü 37, 10. Herend 36, 11. Pét 36, 12. Peremarton 34, 13. Alsóörs 31, 14. Csetény 31, 15. Gyulakeszi 19, 16. Csabrendek 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!