Foci

2010.06.07. 19:46

Volt egyszer egy csapat

Veszprém - Volt egy csapat. Volt egy csapat, amelyik harminc esztendővel ezelőtt megnyerte a labdarúgó országos Ifjúsági Kupát. Volt egy csapat, amely a Népstadionban több ezer néző előtt léphetett pályára.

Novothny Ottó

A veszprémi fiatalok Gazsó Illés edző irányításával jutottak be a korosztályos országos fináléba. A focitársaság a magyar-skót válogatott meccs előtt lépett fűre, ahol a Nyíregyháza volt az ellenfele. A találkozó 3:3-ra végződött (a félidőben még a nyírségiek vezettek 2:0-ra), majd büntetőkkel a veszprémiek harcolták ki a győzelmet.

Mindez 1980-ban történt, így aztán Csík Ferenc gondolt egyet és hosszas szervezéssel méltó nyomatékot próbált adni a harmincéves jubileumnak. Végül tizenöten jöttek el a csapattalálkozóra.

Az öltözőben Gazsó Illés edző tartott rövid eligazítást, elmondta: milyen hozzáállást vár el az egymás elleni kispályás meccsen. Majd a gyakorlatban próbálták megvalósítani a szakember elképzeléseit a fiúk, ami az idők múlásának, a súlyok gyarapodásának köszönhetően nem minden esetben sikerült.

A remek hangulat az összecsapást követő beszélgetésen tovább emelkedett. A csapat megegyezett, hogy elfogadják Bognár Péter meghívását és jövőre bográcsozással egészül ki a program az összejövetelen.

Az ifjúsági kupagyőztes edzője Gazsó Illés volt (őt megelőzően Bartalfi Károly foglalkozott a fiatalokkal), Hajós József pedig intézte a társulat ügyes-bajos dolgait. A névsor: Kalmár István csapatkapitány, Csík Ferenc, Bognár Péter, Gazdag László, Móró Gábor, Rezi Lajos, Glück Ferenc, Rein Antal, Jákli Péter, Budai Attila, Fülöp Zoltán, Kató Csaba, Kajári  Géza, Kanyár Zoltán, Salbert Ferenc, Csomai József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!