Foci

2010.07.13. 09:16

Két halálos áldozat Spanyolországban

Madrid - Ketten meghaltak, több mint százan pedig megsebesültek Spanyolországban, a labdarúgó-válogatott világbajnoki címének ünneplése közben.

MTI

Az andalúziai Algesiras városában egy férfi leesett az erkélyről, s életét vesztette. A másik áldozat az Extremadura tartományban található Herguijuelában egy medencébe fulladt bele az ünneplés közepette.

A dél-afrikai vb-n győztes csapatot hétfői hazaérkezése után több százezres tömeg fogadta Madridban, a játékosok egy nyitott buszon három és félórás utazás végén jutottak el a Casa de Campo városi parkba. Ott több mint 150 ezren vettek részt az óriási partin, ahol a futballisták megköszönték a szurkolóknak a támogatást. A hatalmas hőség miatt az embereket folyamatosan vízzel locsolták.

A Marca című sportlap becslése szerint 25 millióan ünnepeltek az utcákon, amely a gazdasági válság és jelentős munkanélküliség sújtotta ország lakosságának több mint a fele.

Baszkföldön, Bilbaóban ugyanakkor szélsőségesek zavarták meg az ünneplést, s Katalóniában, Barcelonában is rendbontásokra került sor. A rendőrség két tucat embert előállított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!