Foci

2010.10.03. 17:22

Mihalecz parádézott - Az FC Ajka nyert, a veszprémiek simán kikaptak

Ajka, Budapest - Két sima mérkőzésen vannak túl a megyei NB II-es csapatok: az FC Ajka hazai pályán nyert könnyedén, míg a Veszprém FC idegenben kapott ki simán.

Munkatársainktól

FC Ajka-Honvéd II 2:0 (2:0)
Ajka, 250 néző. V.: Kepe (Kiss, Kulman).
Ajka: Jánosa  Sallér, Subicz, Pákai, Gunther  Manganelli, Pothárn, Horváth  Szabó, Mihalecz, Gaál. Edző: Artner Tamás.
Honvéd II: Kunsági  Varga, Bogdám, Baráth, Tavars  Tisza, Nagy A., Azevedo, Hidi  Haruna, Mustafa. Edző: Gabala Krisztián.

Csere: Azevedo h. Nagy G. 46., Tavars h. Botos 60., Haruna h. Vernes 70., Horváth h. Kovács 71., Sallér h. Páli 76., Gaál h. Pavliczky a 81. percben.
Gólszerző: Mihalecz 5., (11-es) 35. perc.
Sárga lap: Szabó 27., Pothárn 31., Horváth 70. perc.
Kiállítva: Baráth 35. perc.

Gyors góllal kezdtek a házigazdák. Az 5. percben szép ajkai támadásnál Mihalecz, Szabó összjáték után utóbbi lövése az egyik védő lábán megpattanva centikkel kerülte el a kaput. A szögletet Manganelli rúgta kapu elé, Mihalecz remekül emelkedett és a hálóba fejelt, 1:0. Ezt követően Hidi lövését hárította Jánosa, majd Azevedo próbálkozása szállt kapu mellé. A 13. percben Gaál tört be a 16-oson belülre, ahol Bogdám buktatta. Mihalecz rosszul helyezett büntetőjét Kunsági védte. A vendégek kezdeményeztek többet, Azevedo, aztán Bogdám fejese tévesztett célt.

A 35. percben hosszú indításnál a kapujából messze kifutó Kunsági és Bogdám egymást zavarta, a labdát Gaál szerezte meg, kapura gurítását Baráth kézzel védte. Büntető és kiállítás. A 11-est Mihalecz vállalta és magabiztosan növelte az előnyt, 2:0. Két perccel később Sallér beadását Gaál centikkel rúgta a jobb kapufa mellé.

Szünet után szinte végig egykapuzott az FC Ajka. Szabó, majd Gunther lövését hárította Kunsági, Horváth pedig a jobb kapufát találta telibe. A 70. percben Subicz lefejelt labdáját Gaál két méterről lőtte háló mellé. Hat perccel később az aktív Gunther húzott el a bal oldalon, beadását Mihalecz léc fölé bólintotta. A 78. percben a vendégek is eljutottak Jánosa birodalmához: Vernes lövése nem okozott gondot.

Az öt külföldi játékost szerepeltető Honvéd II-vel a fogós talajon a kiállításig is jó volt a játék. Szünet után a létszámhátrányban játszó vendégek csak a védekezéssel törődtek. A több szép támadást vezető ajkaiaknál a biztos vezetés tudatában hiányzott a kellő koncentráltság.

Artner Tamás: - Csapatom maradéktalanul megvalósította, amit begyakoroltunk. A kiállítás megkönnyítette dolgunkat, kettőnél is több góllal nyerhettünk volna a jól felkészített riválissal szemben.
Gabala Krisztián: - A jó erőkből álló ellenfél megérdemelten nyert, sajnos visszaköszöntek az elmúlt héten elkövetett hibáink.

Az FC Ajka szerdán 15 órakor pótolja a Kaposvölgye ellen korábban elmaradt mérkőzését.

FTC II-Veszprém FC 3:1 (1:0)
Albert stadion, 300 néző. V.: Barna (Iványi, Kiss I.).
Ferencváros II: Haber  Jakimovski, Sváb, Kulcsár, Morales  Bölcsföldi, Abdi, Tóth, Fülöp  Vattai, Peszmeg. Edző: Lipcsei Péter.
Veszprém FC : Varga  Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold  Garai, Boromisza, Sánta, Tatai  Finta, Karakai. Edző: Orbán Tamás.

Gólszerző: Kulcsár a 12., Pölöskei a 46. és a 84. percben, ill. Karakai a 89. percben.
Csere: Bölcsföldi helyett Pölöskei a 26., Abdi helyett Fitos a 65., Jakimovski helyett Vass a 73. percben, ill. Garai helyett Hudec a 46., Finta helyett Babik a 60., Grósz helyett Szöllőskei a 85. percben.
Sárga lap: Kulcsár a 87. percben. 

Az utolsó előtti helyezett otthonába látogatott a Veszprém FC. A pozícióbeli különbség dacára nem mehetett biztosra a VFC, hiszen a zöld-fehéreknél több olyan játékos is számításba jöhetett a összeállításnál, akik az élvonalbeli, NB I-es alakulatnál is rendszeresen helyet kapnak.

Már a 12. percben megszerezte a vezetést a Fradi: bal oldali szabadrúgást követően a középre adott labda a kapu előtti keveredésben Kulcsárhoz pattant, róla pedig Varga kapujába, 1:0. A Ferencváros végig irányította a játékot, a Veszprém gyakorlatilag végig védekezni kényszerült. A 41. percben sikerült kitörni a zöld-fehér nyomás alól, akkor Karakai verekedte le magát az alapvonalig, a beadására Sánta érkezett, jobbal próbált kapura sarkazni, ám a játékszer elakadt egy védőben. Az ellentámadásból Abdi került gólhelyzetbe, eltolta a labdát a kifutó Varga mellett, de nagy szerencsével a visszaérkező Leitold a gólvonalról menteni tudott.

Szünet után nem sokkal növelte előnyét az FTC: a 47. percben a bal oldalon Pölöskei kapta tisztán a labdát, ballábas lökete Vargát érintve jutott a kapuba, 2:0. A hazaiak a megnyugtató különbség birtokában sem engedtek ki, folyamatos nyomás alatt tartották a veszprémieket, akik csak elvétve jutottak el a zöld-fehérek kapujáig. A 84. percben Pölöskei adta meg a kegyelemdöfést a VFC-nek, mi-után szép akció végén duplázni tudott, 3:0. Öt perc múlva Karakait jó ütemben indították, aki a jobb oldalon meglódulva a kimozduló kapus mellett a hosszúba helyezett, 3:1.

A Veszprém FC ezen a mérkőzésen nem tu-dott egyenrangú partnerként küzdeni az NB I-es játékosokkal megerősített Ferencváros ellen.

Lipcsei Péter: - Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Örülünk, hogy elmozdultunk az utolsó előtti helyről.
Cseresznyés Péter: - A Ferencváros nagy iramot diktált, amivel korán eldöntötte a mérkőzést. A második félidőben a játékunk feljavult és helyzetekig jutottunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!