Foci

2011.07.01. 10:43

A Paks és a Ferencváros is előnyt szerzett

Budapest - Késő este ért véget csütörtökön a labdarúgó Európa Liga selejtező köre, ahol mindkét magyar érdekelt győzelemmel kezdte szereplését.

Munkatársainktól/MTI

A magyar bajnoki ezüstérmes Paks 1:0-ra győzött csütörtökön az andorrai UE Santa Coloma otthonában a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. Kis Károly együttese Vayer Gábor 14. percben szerzett góljával diadalmaskodott története első európai kupamérkőzésén. A folytatásban is több helyzete volt Kis Károly együttesének, ám nem változott az eredmény.
 
A szünet után már a hazaiak előtt is akadt egy-két lehetőség, de nem tudtak egyenlíteni, így a Paks egygólos előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.

A bajnoki bronzérmes Ferencváros hat év után győzelemmel tért vissza a nemzetközi kupaporondra: Prukner László együttese hazai pályán 3:0-ra nyert az örmény Ulisses ellen.
 
A zöld-fehérek magabiztos előnnyel várhatják az egy hét múlva esedékes, jereváni visszavágót, s amennyiben sikerül továbbjutniuk, a norvég Aalesund és a walesi Neath párharcának győztesével találkoznak a 2. körben.

 


 
Az első percekben szinte csak a Ferencváros birtokolta a labdát, később az örmények azzal próbálták lassítani a játékot, hogy hátul járatták a labdát - többnyire sikerrel. A magyar bajnokság bronzérmese azonban igen jó, harcos felfogásban futballozott és bár szerencsés góllal, - Maróti talált be - de vezetést szerzett, majd a 33. percben a megzavarodott vendégek újabb védelmi hibáját Otten használt ki és megduplázta csapata előnyét egy pontrúgást követően. A játékrész hajrájában még büntetőből sem tudott szépíteni az Ulisses, így a Ferencváros elégedetten vonulhatott az öltözőbe.
 
A folytatásban a zöld-fehérek leginkább a labda és az eredmény tartására törekedtek, de a csereként beállt Félix jó játékának és góljának köszönhetően igazán kényelmes előnnyel vághatnak neki a jövő heti örményországi visszavágónak.

Érdekesebb Európa Liga eredmények az 1. selejtező körből: Fulham (angol)-NSI (feröeri) 3:0, Käerjeng (luxemburgi)-Häcken (svéd) 1:1, Rad (szerb)-Tre Penne (san marinói) 6:0, Banga (litván)-Qarabag (azeri) 0:4, IBV (izland)-St. Patrickşs (ír) 1:0, Koper (szlovén)-Sahtar Karagandi (kazah) 1:1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!