Foci

2012.01.17. 06:11

Tóth Bence már a múlt héten Pápán edzett

Pápa - Bár több klub is szerette volna leszerződtetni, a Ferencvárossal szerződést bontó Tóth Bence a Lombardot választotta.

Sikos Gábor

Tóth Bence Budapestről Pápára tette át székhelyét. Noha a váltásról már korábban is sokat lehetett hallani, hétfőn vált hivatalossá, hogy a Ferencvárossal szerződést bontó futballista a Lombardnál folytatja pályafutását. A játékossal 2,5 éves szerződést kötött a pápai együttes. Először úgy indultak az üzleti tárgyalások, hogy a Ferencváros csak kölcsön szerette volna adni a 22 éves labdarúgót, aki az ősz folyamán csak elvétve kapott szerepet a fővárosi klubban. A futballista elmondta, hogy több hazai egyesület is szerette volna megszerezni az aláírását, végül több szempont miatt is a kiesőhelyen álló Pápát választotta.

Már múlt hét csütörtökön megérkezett a városba, ahol pénteken felmérésen vett részt, majd szombaton együtt edzett a leendő társakkal.

- Több csapat is szeretett volna a soraiban tudni, végül a pápai klub ajánlata volt az, amely több szempontból is a legmegfelelőbb volt számomra. Az egyik, ha nem a legfontosabb, a vezetőedző személye. Bene Ferenc volt az első, akivel beszéltem ideérkezésemkor, és tetszett, amit mondott. Az is fontos volt, hogy nem teljesen idegen közegbe kerültem, több játékost is ismertem már korábbról, van olyan is, akivel nemcsak együtt játszottam, de szinte barátomnak is mondhatom. Azt már ez alatt a rövid idő alatt láttam, hogy egy összetartó társasághoz kerültem, igaz, sok öltözőt még nem jártam meg, csak a Ferencvárosét, de a többiek is mondták, hogy jó közösségről van szó - mondta el első élményeit a játékos új klubjáról és az öltözői hangulatról.

Tóthot az sem zavarja, hogy a Pápánal várhatóan nem kap majd akkora rivaldafényt, mint korábbi klubjánál.

- Vidéki srác vagyok, nem lesz gond azzal, hogy a főváros után egy úgymond kisvárosban kell futballoznom. Sőt, ez a nyugodtabb légkör még jól is jön, hiszen így jobban a feladatomra, a játékra koncentrálhatok, ami nekem most a legfontosabb. Valószínű, hogy itt több játéklehetőséget is fogok kapni, de ez természetesen csak rajtam fog múlni, úgyhogy ennek nagyon örülök - mondta elszántan Tóth Bence, akinek jó szereplésében nagyon bízik Bene Ferenc vezetőedző is.

- Minden játékosra fontos szerep vár a tavasszal. Az, hogy kinek jut epizódszerep és ki lesz főszereplő, csak rajtuk múlik. Egy motivált Tóth Bencére, akinek vannak céljai, nagy szükségünk van, de az ő esetében is a teljesítmény dönt majd. A mai edzésen egyébként jól mozgott, bízom benne, hogy hasznára lesz a csapatnak - nyilatkozta lapunknak Bene Ferenc az új érkezővel kapcsolatban.

 

Az U-21-es világbajnoki bronzérmes

Az 1989-ben született Tóth Bence Szolnokon kezdte el a labdarúgást, majd 2003-ban szerződött a Ferencváros csapatához. A fiatal futballista néhány év múlva a felnőttek között is bemutatkozhatott a zöld-fehér együttesben, ahol egyre több szerepet kapott. Mindeközben az U-21-es válogatottba is bekerült, tagja volt annak a csapatnak, amely az egyiptomi U-21-es világbajnokságon bronzérmet szerzett. Az idei szezon eddig nem sikerült számára túl jól. Egyre kevesebb lehetőséget kapott, főleg Détári Lajos kinevezése után, neve pedig elsőként merült föl a távozók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!