Foci

2012.11.10. 06:05

(V)érmes mérkőzések következnek a megye I-es pontvadászatban

Megyei körkép - Az első ligás megyei labdarúgó-bajnokságban a tizennegyedik fordulót rendezik. Érdekesség, hogy az Úrkút-Ugod találkozó kivételével minden meccs vasárnap lesz.

Novothny Ottó

Úrkút (1.)-Ugod (7.): Az utóbbi két fordulóban kiderült, hogy a listavezető sebezhető, ami nyilván felbátorítja ellenfeleit. A vendégek számára fontos, hogy egyértelművé tegyék: a lista felső feléhez csatlakoznának, vagy maradnak a mezőny közepén.

Ajka Kristály (6.)-Fűzfői AK (12.):  A házigazdák legutóbb gólarányt javítottak, míg a fűzfőiek döntetleneztek. Az biztos, hogy utóbbi számára és a menekülés szempontjából fontos a pontszerzés. Izgalmas csata várható, a hazai pálya dönthet.

Sümeg (10.)-Peremarton (14.):  Noha négy helyezés a különbség a két csapat között, az egymás elleni összecsapás után akár helyet is cserélhetnek. Amennyiben a vendégek nyernek, ez történik majd, bár nyilván ez a házigazdáknak egyáltalán nem lenne ínyükre.

Tapolca (4.)-Balatonalmádi (16.): Mi tagadás, a forduló egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha az újonc Balaton-parti alakulat éppen a negyedik helyezett otthonában szerezné meg második győzelmét. Ez a meccs tűnik a forduló egyik tuti egyesének.

Csetény (13.)-Gyulafirátót (8.):  Látszatra nagy a különbség, pedig a rátótiak csak kettővel több meccset nyertek, míg a házigazdáknak ikszből van eggyel többjük. Szóval a bakonyiak akár négy helyet is ugorhatnak előre, ha nyernek. Ellenkező esetben a veszélyzónában maradnak.

Pét (2.)-Öskü (3.): Mint a helyezési számokból is kitűnik, ez a forduló egyik legminőségibb rangadója lehet. Tizenhárom forduló alatt mindkét alakulat ugyanannyi pontot gyűjtött össze, így a győztes lépéselőnybe kerülhet, míg döntetlen esetén minden marad a régiben.

Várpalota (15.)-Alsóörs (5.):  Itt minden a vendégek mellett szól. Igaz, a  palotaiak - nehézségeik ellenére - egyelőre még tartják magukat, számukra minden pont létkérdés. A tópartiak viszont megerősíthetik létüket az elit ötösben.

Herend (11.)-Devecser (9.):  Ez is rangadónak tűnik, hiszen a különbség a két résztvevő között nem nevezhető jelentősnek. A csapatok 2:0-s vereségből érkeznek ebbe az ütközetbe, így mindkettőjüket hajtja a bizonyítási vágy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!