Foci

2012.12.12. 14:12

Tavasszal pótolható pontok

Veszprém - A Veszprém FC szakmai irányítója állítja: a keleti és a nyugati csoportot is figyelembe véve, a megyeszékhely NB II-es labdarúgó klubjának a legkisebb a költségvetése.

Novothny Ottó

Magyarul: meglehetősen behatárolt körülmények között működik a csapat.  Vágó Attila ettől függetlenül nem elégedett az eddig történtekkel: három-négy ponttal többet tervezett a rajtnál. 

- A játékoskeretünk alaposan átalakult - emlékezett vissza a nyári eseményekre a szakvezető. - Nagy Ádám, Molnár Tibor, Nyitrai Ádám a Győrtől jöttek, ingyen. Vágó Levente, Mosberger Mihály, Makrai László szabadon igazolhatóak voltak, ahogy Szabó Zsolt, Homma Kazuo és Eugene esetében sem kellett volt klubjuknak fizetni. Más kérdés, hogy közülük Eugene csalódást jelentett, ahogy Makrai is kevés lehetőséget kapott, nem is számítunk már rájuk jövőre.

 

A Veszprém FC öt győzelemmel, négy döntetlennel, hat vereséggel a tizedik a focitabellán, jelenleg tizenkilenc pontja van a csapatnak (Fotó: Gáspár Gábor)

- A tavalyi hatodik helyezés után nagy reményekkel rajtoltak.

- Igen, csakhogy Thiago távozása megrázta a csapatot, csak az utolsó öt fordulóban csatlakozott ismét hozzánk. Ráadásul azt gondolom, hogy az a hatodik hely kifutott eredmény volt, nem beszélve arról: a riválisok iszonyú összegekkel erősítettek erre a fontos bajnoki szezonra. Apukám mondta annak idején: a tyúkokat nem délben kell megszámolni, hanem este. Ez a focira lefordítva azt jelenti: messze még a nyár, most félidő van.

- Ennél azért jobb szereplést terveztek.

- Ez tény, én sem vagyok elégedett. Tizenkilenc pontunk van, én huszonkettővel, huszonhárommal számoltam. Bosszant a Győr és a Sopron elleni iksz, ahogy a kozármislenyi meccsünkön négy kapufát rúgtunk, mégis kikaptunk. Úgy érzem nincs probléma a csapattal, a tavasszal sokkal jobbak leszünk és pótoljuk a most elveszített pontokat. 

- Az új érkezőkkel egyidőben a saját nevelésű játékosok "eltűntek" a csapatból.

- Nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, mert sajnos a helyi srácok sérültek, betegek voltak. Ihász Patrik, Burcsik Martin, Osváth Attila, Hanák Attila nem tudtak velünk készülni, rengeteget hiányoztak. Nincs probléma velük, ha végigcsinálják az új felkészülést, akkor ők fognak játszani, mert jók. 

- Sok gólt rúgnak (a második legtöbbet), de sokat is kapnak (negyedikek ebben az összevetésben).

- Ez pontosan rámutat arra, hogy a támadással nincsenek gondjaink, szemben a védekezéssel. Utóbbi megerősítésére kell igazolnunk egy belső védőt. Ez is azt jelzi, hogy kevés változás várható, nem kell új csapatot összerakni januárban.

- Mi a téli program?

- Mindenki egyéni edzéstervet kapott, január 8-án folytatjuk a munkát. Utána tizenegy edzőmérkőzést játszunk majd, első osztályú ellenfelekkel is. Változatlanul azt gondolom, hogy így, vagy úgy (osztályozóval, illetve anélkül), de benne leszünk a végén az új egy csoportos NB II-ben.



Most a fegyelmi ügyek is pihennek 

Vágó Attila edző megemlítette, hogy négy játékos fegyelmezetlen volt az utolsó edzésen. Ennek pedig következményei lesznek. Kiss Máté ugyan visszament már Paksra, de Tarczy Pál, Kádár Balázs és Makrai László ügyének folytatása még bizonytalan. Cseresznyés Péter ügyvezető annyit árult el, hogy most mindenki az ünnepi pihenéssel foglalkozik, az említett esetekre majd január elején térnek vissza és hozzák meg a döntést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!