Foci

2014.03.04. 09:29

Mihalecz István az utánpótlásban lesz szövetségi szakvezető

Ajka - Tulajdonképpen, ha az egyik oldalról nézzük, akkor az ajkai labdarúgó klub időnként önmagával tesz rosszat, amiért csendben, megbízhatóan, tisztességesen az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér elvet messzemenőkig figyelembe véve dolgozik. Másfelől meg persze büszkeség, hogy a szakvezetők közül már a másodikat "rabolja el" az erősebbik hal.

Novothny Ottó

Az más kérdés, hogy azért jelez némi tanácstalanságot, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) nem sikerült mondjuk a téli szünetben meghozni a döntést. A szervezetnél vártak az első tavaszi bajnokiig, majd megindult az intézkedés: felkeresték Mihalecz Istvánt az FC Ajka szakmai irányítóját és felajánlották neki, hogy legyen  a magyar U15, U16, U17-es csapatnál szövetségi edző. Ilyen ajánlatot nem illik visszautasítani, ahogy természetesen az egyesület vezetése is együttműködő volt, dacára annak, hogy a szakembert élő szerződés kötötte Ajkához.

- Vági Márton MLSZ főtitkár keresett meg, hogy igényt tartanának István munkájára - mesélte Kaibás Dezső az FC Ajka elnöke. - Elengedtünk, hiszen nem érdemelte volna meg, hogy megfosszuk ettől az előrelépéstől.

- Ígértek cserébe valamilyen fájdalomdíjat?

- Nem. Persze a segítségüket felajánlották, de az az igazság, hogy nem voltak soha és most sincsenek, nem is lehetnek nagy igényeink. A mi anyagi lehetőségeink korlátozottak, megmaradunk a saját közegünkben. Mi nem gondolkodunk nagy nevekben, soha nem is tettük, éppen az előbb sorolt okok miatt.

- Ismerve a hazai viszonyokat, folyamatosan csenghet a telefonja.

- Kétségtelen, hogy van önkéntes jelentkező bőven, de igyekszünk, ahogy eddig is, megfontolt döntést hozni. A héten még biztos, hogy Jákli Péter irányítja az edzéseket, közben mi gőzerővel tárgyalunk, dolgozunk.

- Az Ajka jól áll a bajnokságban, feljutni nem szeretnének, a bennmaradás már csaknem biztos.

- Értem a célzást, de nem feltétlenül értünk egyet. Szerintem kiélezett bajnoki hajrá vár ránk, olyan, amely teljes embert kíván. Péternek vannak egyéb munkái, mindenképpen, és ebben a városvezetéssel is egyetértünk, olyan szakembert keresünk, aki főállásban látja el ezt a feladatot.


Mihalecz István (középen) és az Ajka csapata remekül teljesített, az alakulat a második vonalban a hatodik helyen áll a tabellán (Fotó: Penovác Károly)

 

- Néhány napja kerestek meg engem is az MLSZ-től és az gyorsan kiderült, hogy az Ajkát és ezt az új feladatot együtt nem lehet ellátni - mondta Mihalecz István. - Ezért aztán megbeszéltem a barátnőmmel, a családommal, aztán az ajkai vezetőkkel és végül elbúcsúztam a csapattól. Ez számomra remek szakmai kihívást jelent, szeretnék valamit letenni az asztalra.

- Gondolom évekre szól a megbízás. Tudja már ki lesz a szakmai főnöke?

- Még nem, de a tervek szerint valóban egyelőre két, három évben gondolkodunk.

- Ritkán, de előfordul, hogy ilyenkor a távozó besegít utódja megtalálásába.

- Ha megkérdeznek, akkor tudok nevet mondani, de alapvetően ez nem az én tisztem. Ugyanakkor egyértelmű, hogy az utóbbi években felértékelődött az ajkai kispad, hiszen a klubnál ritkán látható tudatos és becsületes munka zajlik. Nem titok, hogy Jákli Péter és Dávid Sándor nélkül mi sem értünk volna el ilyen jó eredményeket, ők ketten a folytonosságot is jelenthetik akár. Remélem, hogy mások is úgy látják: jó dolog most a hatodik helyen álló Ajkát átvenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!