Foci

2014.06.16. 12:50

Egyszer volt lejjebb az ajkai csapat

Ajka - Az átszervezés után a 2013/2014-es labdarúgó-bajnoki szezonban egyetlen csoportba tömörültek a másodosztályú csapatok. Az új kiírás minden résztvevője izgalommal várta a szezont, minden csapat játékosállománya átalakult.

Novothny Ottó

Az FC Ajkára már évek óta jellemző, hogy szerény, de tökéletesen megbízható gazdasági feltételek mellett teljesít. A klub vezetői nem tudnak sokat ígérni, de amit mondanak, azt percnyi pontossággal betartják. Ennek a többéves szervezett munkának az eredménye, hogy az együttesnek jó híre van vetélytársai között, a csapat pedig remekül szerepel.

A bajnoki sorozatot Mihalecz István vezetésével kezdte el a társulat, majd az utolsó tizenhárom mérkőzésen az addigi pálya-edző, Jákli Péter ült le a kispadra.

- Az eredményekkel, a megszerzett pontszámmal maximálisan elégedett vagyok - kezdte az értékelést a csapatán beugróként nem először segítő szakvezető. - A 8 -12. hely megszerzése volt a célkitűzésünk, és egyetlen fordulóban alakult úgy, hogy a tabellán a kilencedikek voltunk. Az összes többi kör után előrébb álltunk, a végén pedig a hetedik helyen kötöttünk ki. Vagyis soha, egyetlen pillanatra nem kellett izgulnunk a kiesés veszélye miatt.

Az FC Ajka nagyszerűen teljesített az egycsoportos másodosztályban: a csapat a hetedik helyen zárta a 2013/2014-es szezont (Fotó: Penovác Károly)

 

- Irányításával négy győzelem mellett öt döntetlen született.

- Az elején gyengén játszottunk, az eredmények is elmaradtak. Utána egyre jobban belelendültünk, és az utolsó öt mérkőzésen a játékunk kimondottan élvezetes és szervezett volt. Érdekesség, hogy a három végső meccset elveszítettük, pedig a Dunaújváros, a Békéscsaba és különösen a Vasas ellen határozottan jól futballoztunk. Sajnos a fővárosiak ellen az első félidőt követően a fegyelmezetlenség miatt emberhátrányba kerültünk és ezután nagyon kikaptunk.

- A nyár ezúttal is a játékoskeret átalakulásáról szól.

- A mi esetünkben plusz arról is, hogy noha szívesen dolgoztam a fiúkkal, új edzőt kellett keresnünk. Klement István személyében, remélem, megtalálta a vezetőség az alkalmas szakembert. Ugyanakkor az utánpótlásunk szakmai igazgatója Csáki László lesz. Ami a keretet illeti, fiatalítanunk kell. Vannak labdarúgóink, akik elégedetlenek azzal, hogy kevés lehetőséget kaptak, őket megértjük, ha elmennek. Az tény, hogy Sowunmi hozzáállásával, játékával mindenki elé példaként állítható, így vele, remélem tudunk hosszabbítani. Vannak kiszemeltjeink is, de neveket még nem mondanék. Húszfős keretet szeretnénk összerakni, ebből ketten ajkai fiatalok lesznek, illetve pluszként három kapussal gondolkodunk. A felkészülést július 3-án kezdjük, és egyelőre úgy néz ki, hogy hat edzőmeccset játszunk majd. Hat-hét új játékos nevét kell majd szurkolóinknak megjegyezniük, közülük hárman-négyen lehetnek fiatalok. Az előrejátékunkon kell egyértelműen javítani.

A körülmények alaposan feljavultak

Az elmúlt évben óriási változások történtek az FC Ajka sporttelepén. A műfüves pályának köszönhetően a téli időszakban is elsősorban hazai felkészülési meccsekkel készültek az ajkaiak. A lelátó a szezon végére alakult át: a fedett nézőtéren kényelmes műanyag székek várják a mérkőzésekre kilátogató szurkolókat. A közeljövőben további fejlesztések várhatóak, hiszen a pályázaton elnyert összegeknek köszönhetően az ajkai stadion sokkal modernebb és kényelmesebb feltételek között várja majd az idei őszi szezontól a csapatokat és az értük szorítókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!