Foci

2014.08.08. 09:50

Magyar Kupa: kötelező továbbjutás

Megyei körkép - A felkészülési mérkőzések befejeződtek, az NB II-es, illetve harmadosztályú csapatoknak következik a bajnoki elővizsga : alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben a Magyar Kupában lépnek pályára a hétvégén.

Horváth Gábor

Az FC Ajkának nem kedvezett a szerencse, hiszen megye II. osztályú riválisához, Gyulaházára csaknem ötszáz kilométert kell utaznia.

- A felkészülés alatt az történt, amit előre elterveztünk - kezdte Klement István az ajkaiak mestere. - Szerettünk volna még ugyan egy erősebb csapattal játszani, de ezt nem tudtuk leszervezni. Ettől függetlenül jól is igazoltunk, várjuk a bajnoki rajtot, illetve előtte még a kupamérkőzést.

- Nem emlékszem pontosan mikor igazolt ennyi játékost az Ajka, de biztos, hogy nagyon régen.

- Ugyanakkor a tengely megmaradt, tehát alapjaiban nem szakítottunk az elvekkel. Sajnos Fodor és Horváth akaratunk ellenére elmentek, tehát ez kényszerhelyzetet teremtett, de azt gondolom, hogy sikerült őket is pótolni. A kupában a hosszú utazás ellenére a továbbjutás kiharcolása az egyértelmű célunk.

A Balatonfüred viszont a nyári időszakot albérletben töltötte, hiszen saját pályáját felújították.

- Ha egy szóval kellene jellemeznem az elmúlt heteket azt mondanám, tragikomédia - indította a beszélgetést Pető Tamás a BFC szakvezetője. - Nagyon rosszul sikerült a felkészülésünk, annak ellenére, hogy a fűzfőieknek és az almádiaknak hálával tartozunk amiatt, hogy lehetőséget kaptunk tőlük. Sajnos két meghatározó emberünk, Domján és Szántó sérült, de természetesen a Nagykáta elleni kupatalálkozón kötelező a továbbjutás. A Csákvár elleni súlyos vereséget kegyetlen beszélgetések követték, ahol egyértelművé tettem. Ide senki nem nyaralni jött és ha megismétlődik a korábbi probléma, azonnal életbe lépnek különböző szankciók.

A Veszprém FC ugyanakkor szerencsés helyzetben van, a Taliándörögd-Halimba lesz az ellenfele a kupában.

- Hiszem, hogy sikerült olyan játékos keretet kialakítanunk, akik az NB III-as amatőr szintet befektetésnek tekintik és jó hangulatban, hosszú távon képesek magas fokon futballozni - jelentette ki Simon Attila a VFC szakmai vezetője. - Olyan együttes körvonalazódik, amelyik talán két, három esztendő múlva képes lesz feljebb is lépni. Több embert is igazoltunk, Pápáról, Szombathelyről, Veszprémből. Ami a szakmai célokat illeti, a védekezésünk felépült, a támadó játékot kell majd még csiszolnunk. A kupában szeretnénk legalább két kört menni, persze csak akkor, ha a továbbiakban is verhető ellenfelet kapunk.

A megye III-ban szereplő, megyei kupaezüstérmes Dörögd-Halimba annyira nem érzi magát szerencsésnek.

Szalai Péter, a Dörögd-Halimba SE edzője azért nem érzi lefutottnak a találkozót: - Nem igazán ismerjük a Veszprémet, de az biztos, hogy nálunk erősebb csapatot fogadunk, a célunk az, hogy a továbbjutás minél tovább nyílt maradjon. Nem hiszem, hogy bárki is úgy lép pályára nálunk, hogy előre feladja, mindent megteszünk és emellett igyekszünk a nézőket is kiszolgálni. A nyári felkészülés ezen a szinten mindig nehézkes, hiszen sokan munka miatt nem tudnak edzésre járni, a keretünk most sem lesz teljes.

A megyei kupagyőztes csetényiek a Tolna megyei első osztályban vitézkedő (az előző szezonban hetedik) Tevel SE otthonában vendégeskednek (kezdés: vasárnap, 17.00). Nagy László, a Csetény SE edzője a továbbjutást tűzte ki célul: - Mindenképpen szeretnénk továbblépni, hiszen a következő körben jó lenne egy neves ellenfelet vendégül látni. Csapatunk jelentősen átalakult a nyári szünetben. Információink szerint vetélytársunk agresszív futballt játszik, s több rutinos játékossal is rendelkezik. Biztosan nem rossz csapat, de majd meglátjuk, mit hoz a meccs.

A megyei kupabronzérmes Fűzfői AK szintén megye I-es együttest fogad. A Balaton-partiak az Urbán Flórián vezényelte Vecsést látják vendégül vasárnap 17 órától.

Horváth Ferenc, a FAK edzője meglepetésre számít: - Ellenfelünk tele van jó képességű labdarúgókkal, de mi is felkészültünk. Az elmúlt időszakban heti négy-öt edzéssel és speciális taktikával. Szeretnénk meglepni a vendégeket. Nem feltartott kézzel lépünk pályára, bízom benne, ezt a játékosok is így gondolják.

Első forduló a futball Magyar Kupában

A labdarúgó Magyar Kupa küzdelmei a hétvégén kezdődnek meg. Szombaton 17.00 órakor az Ajka a Gyulaháza vendége lesz. Vasárnap 16.00 órakor rendezik meg a Nagykáta-BFC találkozót, itt a Balaton-partiak szintén megyei második ligás alakulattal küzdenek. Szintén vasárnap lesz 17.00 órakor a Taliándörögd-Halimba-VFC összecsapás, ahol a megye III. osztály déli csoportjának tagja látja vendégül a megyeszékhely közösségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!