Foci

2014.11.18. 15:08

Ligakupa - Ötöt kapott az FC Ajka

A labdarúgó Ligakupában az utolsó csoportkört rendezték meg. Az már korábban eldőlt, hogy az NB II-es FC Ajka nem jutott tovább, de a Videotonnak így is fontos volt a mérkőzés, hogy a csoportelsőséget megszerezze. Ennek szellemében focizott is az NB I-ben listavezető vendég együttes.

B. Virág Rita

FC Ajka–Fehérvár

1:5 (1:2)

Ajka, 100 néző. V.: Kovács. FC Ajka: Tulipán  – Horváth V., Pákai (Varga), Asztalos, Zámbó – Csordás (Mihalecz), Merk, Weitner (Gunther), Lattenstein (Németh) – Kalász (Major), Szabó. Edző: Zoran Kuntics. Videoton: Horváth T. – Alvaro, Caneira (Soufian), Heffler, Dos Santos (Fejes) – Kleinheisler, Feczesin (Géresi), Sándor (Trebotic), Szolnoki – Kocsis, Pajac (De Oliveira). Edző: Juan Antonio Carillo.

Gól: Kalász (18.), illetve Feczesin (36.), Kleinheisler (45.), Trebotic (65.), Heffler (83.), Géresi (92.).

A 18. percben jobboldali ajkai támadásnál Szabó hozta helyzetbe Kalászt, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1:0. A 36. percben Pajac húzott el a baloldalon, beadását Feczesin közelről, estében juttatta a hálóba, 1:1. A 45. percben Kleinheisler egy csel után 18 méterről a bal alsó sarokba zúdította a labdát, 1:2.

A második félidő elején, a 65. percben az ajkai kapu előtti kavarodásnál az ide-oda pattogó labdánál Trebotic eszmélt a leggyorsabban és közvetlen közelről a hálóba pöckölt, 1:3. A 83. percben az ajkai védők hibáját kihasználva Heffler 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1:4. Már a hosszabbításban jártunk, amikor az egyedül kapura törő Géresi 14 méterről Tulipán fölött a kapuba emelt, 1:5.

Víztócsákkal tarkított, mély talajon a különböző válogatottakban szereplőkön kívül minden bevethető játékos pályára lépett az NB I-es Videotonban. A több helyzetet kidolgozó és azokból ötöt gólra váltó vendégek megérdemelten nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!