Foci

2014.11.11. 15:50

Ligakupa - Négyet kapott Újpesten az Ajka, fontos sikert aratott a Pápa

A másodosztályú FC Ajka tisztességesen helytállt az Újpest ellen, a Pápa fontos sikert aratott a Sopron ellen a Ligakupában.

Horváth Gábor

Újpest–FC Ajka

4:1 (3:1)

Szusza Ferenc Stadion, 250 néző. V.: Radványi. Újpest FC: Dmitrovic (Balajcza, 40. perc) – Vadász, Sandro, Heris, Nego – Marques-Airosa (Nagy, 60.), Berat (Szalánszki, 76.), Vasiljevic, Balogh (Stanisavljevic, 89.) – Suljic, Ojo (Mboma, 46.). Edző: Nebojsa Vignjevic. FC Ajka: Tulipán – Köles, Horváth, Zámbó, Merk, Csordás S. (Pákai, 74.), Németh (Szabó, 60.), Lattenstein, Major, Kalász, Mihalecz (Sowunmi, 69.). Edző: Zoran Kuntic.

Gólszerző: Ojo (7.), Berat (13.), Vasiljevic (11-esből, 18.), Suljic (68.), ill. Mihalecz (14.)

Betegség, sérülés és eltiltások miatt az eddig kevesebbet játszók léptek pályára az FC Ajkánál. Lendületesen kezdtek a csapatok.

Egy lesgóllal jutott előnyhöz az Újpest, ez megzavarta a vendégeket, akik pár percen belül újabb gólt kaptak. Ezután sikerült a szépítés, majd Major a kapufát találta el.

Radványi játékvezető 11-essel ajándékozta meg a hazaiakat, így alakult ki a félidő 3:0-ás végeredménye.

A második játékrészt jól kezdte az Ajka, amely kétszer is kecsegtető helyzetben tévesztett célt. Az Újpest viszont az első értékelhető támadásnál növelte előnyét. Ezután csak Balajczán múlt, hogy nem széptett a vendégcsapat, majd egy esetben a gólvonalról mentettek a hazaiak.

A vereség ellenére tisztességesen helytállt az FC Ajka.

Zoran Kuntic: – Mezőnyben teljesen egyenrangúak voltunk, könnyű gólokat kaptunk.

 

 

Fontos pápai siker a kupában

Győzelemmel mutatkozott be a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának kispadján Lengyel Ferenc: a bakonyaljaiak hazai pályán 1:0-ra legyőzték a másodosztályú Soproni VSE alakulatát kedden a Ligakupában.

Lombard Pápa–Soproni VSE
1:0 (0:0).

Perutz Stadion, 150 néző. Vezette: Barna Gábor.

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Böröczky – Zulevs, Nagy T. (Kenesei, 46.), Sluka (Coroian, 63.), Csilus (Király, 64.) – Waltner (Benkő, 79.), Popin (Faggyas, 46.). Vezetőedző: Lengyel Ferenc. Soproni VSE: Heinrich – Fazekas, Tóth M. (Deme, 61.), Jovetic, Maráczi (Pintér, 61.) – Fazekas, Sifter, Kovács Á. (Szabó L., 46.), Horváth P. (Mészáros, 57.) – Pető, Eszlátyi. Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Kenesei a 83. percben.

A pápaiaknak mindenképpen meg kellett szerezniük a három pontot ahhoz, hogy életben tartsák a továbbjutási reményeiket a Ligakupa G jelű csoportjában. Ennek megfelelően az immár Lengyel Ferenc által irányított Lombard-fiúk a mérkőzés elejétől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést és mezőnyfölényt alakítottak ki. Helyzeteik is akadtak, azonban a kapuba nem sikerült betalálniuk a hazaiaknak. Végül a találkozó hajrájában megszületett a győztes találat: Kenesei Krisztián a tizenhatos jobb sarkának közeléből hatalmas gólt rúgott a bal felső sarokba. Szűcs Lajosék a csoport utolsó játéknapján, november 18-án a Haladás vendégeként harcolhatják ki a továbbjutást a második számú kupasorozatban. A G csoportban a szombathelyiek állnak az élen 10 ponttal, mögöttük a Sopron és a Lombard található egyaránt 7 egységgel, míg a sereghajtó Siófoknak 4 pontja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!