Foci

2014.11.03. 19:40

Hatalmasat csatázott egymással az 1. FC Veszprém és a Haladás

Veszprém - Fordulatos, látványos és nagyon izgalmas mérkőzésen győzte le a Veszprém szombathelyi ellenfelét hétfőn a futsal NB I-ben. Összesen 11 gól született.

Horváth Gábor

1. FCV-Haladás

6:5 (3:2)

Veszprém, 350 néző. V.: Farkas, Czene-Joó, Wittner. 1. Futsal Club Veszprém: Reveland - Finta, Boromisza D., Boromisza G., Gulyás. Csere: Schmidmajer (kapus), Bényi, Németh, Bánfalvi, Vas, Tatai, Tar. Edző: Madarász János. Haladás VSE: Tyukász - Gulyás-Kovács, Gyurcsányi, Horváth, Vidák. Csere: Matyi (kapus), Borsi, Hajmási, Kiss, Németh, Öreglaki, Márkus, Bíró, Vlasics. Edző: Marcus Angulo.

Rangadóra készült a Veszprém, amely a tabella második helyéről várta a negyedik Haladás elleni találkozót. A két csapat között mindössze egy pont volt a különbség. A hazaiak válogatott játékosa, a bokasérüléssel küszködő Tatai József az előzetes hírekkel ellentétben mégis tudta vállalni a játékot.

Másfél perc sem telt el, amikor vezetést szerzett a Veszprém. Finta gurított egy szabadrúgást Gulyás Márkhoz, aki könnyedén passzolt közelről a hálóba, 1:0.

Boromisza Gábor (kék mezben) volt a szombathelyiek végzete, a veszprémi futsalos háromszor is bevette a vendégkaput (Fotó: Penovác Károly)

A második percben már 2:0-át mutatott az eredményjelző. Egy visszagurítás után Boromisza Gábor nagy erővel lőtte ki a kapu jobb oldalát, 2:0. A folytatásban feljavultak a szombathelyieknek, Revelandnak kellett ziccert hárítania.

A hetedik percben azonban már ő is tehetetlen volt. Öreglaki egy szögletet követően távolról küldte a hálóba a játékszert, 2:1.

Mindkét együttes lendületesen, ötletesen játszott, gyors támadásokat vezetett. A kapusoknak bőven akadt dolga. A helyzetek mellett egyszer-egyszer mindkét oldalon a kapufa hárított .

A 16. percben egyenlített a Haladás. A hatodik hazai szabálytalanság után Öreglaki értékesítette a tízméterest, 2:2.

Egy perccel később a bakonyiak is büntetőhöz jutottak, Tatai József nem hibázott, 3:2.

A szünetig Tatai előtt kétszer is nagy lehetőség adódott, a játékos szépen került helyzetbe, gólra váltania azonban egyiket sem sikerült.

A második félidő óriási vendéghelyzettel kezdődött. A Haladás nyomást tudott helyezni a bakonyiakra, s ennek meg is lett az eredménye.

A 25. percben Németh veszített labdát, gyors passzok után a labda a visszafutó Bényi lábáról került a veszprémi kapuba, 3:3.

A 27. percben már a szombathelyieknél volt az előny. Finta hibája után Márkus volt eredményes, 3:4. A 31. percben egyenlített az 1. FCV, Finta passzolt Boromisza Gáborhoz, aki nem hibázott, 4:4. A 34. percben ismét Boromisza Gábor volt a végrehajtó, fordított a bakonyi csapat, 5:4. A 36. percben újra a Haladás volt eredményes, Németh Péter szépen fordult be, 5:5. Volt még válasza azonban a hazai együttesnek, a 39. percben Tatai küzdötte magát helyzetbe és lőtt a léc alá, 6:5. Az őrült hajrá folytatódott. A vendégek a kapusukat is lehozták, ám nem sikerült begyötörniük a játékszert a kapuba.

Iszonyatosan dinamikus és izgalmas meccset láthatott a publikum. Egyedül a játékvezetők teljesítménye nem ért fel a színvonalhoz. A mindkét oldalra sokat tévedő bírók például fura módon az egyik nézőt kiállították (elküldték a vendégkispad mögül). Valaki viccesen megjegyezte: biztos volt már sárga lapja.

Madarász János: - Jól kezdtük a mérkőzést. Nagy volt a küzdelem, és sok a hiba. Gratulálok csapatomnak és az ellenfélnek is.

Marcos Angulo: - Mindenki élvezte a játékot, magas színvonalú meccset produkált a két csapat. A szerencse sajnos nem állt mellénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!