Foci

2015.03.05. 17:20

A fúzfőiek célja a dobogó

A balatonfűzfőiek jól erősítettek, a gyulafirátótiak még tovább fiatalodtak, a Péti MTE pedig egy hatalmas kérdőjel. A labdarúgó megye I tavaszi beharangozója, 2. rész.

Horváth Gábor

Fűzfői AK (4., 30 pont)

Nem volt nagy játékosmozgás a téli szünetben a balatonfűzfőieknél. A csapat eddigi erőssége az egység volt, s erre, úgy néz ki, a jövőben is számíthat a FAK. Nem mellesleg, az egyesület jól erősített.

Horváth Ferenc edző: - Örülök a két érkezőnek, fiatal, agilis játékosokról van szó. A téli szünetben jól dolgoztunk, de az eredményekből nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni. Hátrány, hogy végig albérletben készültünk. Nem szeretnénk abból engedni, amit eddig elértünk. Hogy ez mire lesz elég? Ha az első ötben végzünk, elégedett leszek, de az igazi cél a dobogó. Játékosállományban az élmezőnyhöz tartozunk, de a labda gömbölyű. Mindenesetre ha van erőnk, bárkivel felvesszük a versenyt.

Távozott: Stein Balázs, Stein Zoltán.

Érkezett: Kakas József, Gebei Richárd.

Clkitűzés: 1-5. hely.

A Fűzfői AK alakulatának (hármas számmal Pavelka Béla) egyik legfőbb erénye a csapategység
Fotó: Penovác Károly

Gyulafirátót (5., 29)

A Gyulafirátót rutintalan, tapasztalatlan társasággal harcolta végig az elmúlt időszakot (egészen jó eredményekkel), s úgy tűnik, tavasszal még tovább fiatalodik a csapat.

Hertelendy Jenő edző: - A kisméretű műfüves pályánkon készültünk, emellett részt vettünk a Téli-kupán. Elvégeztük a kiszabott feladatokat. A csapat nagyon fiatal, ráadásul tavasszal újabb 2-3 ifjúsági játékos kaphat, várhatóan sok, lehetőséget. A mezőny nagyon kiegyenlített, és bizonyára a szünetben mindenki próbált erősíteni. Úgy vélem, a jelenlegi pozíciónk megtartása sem lesz könnyű.

Távozott: Zömbik Dávid, Kiss Marcell, Véninger Tamás, Végh Attila (utóbbi munkahelyi elfoglaltságok miatt csak alkalomszerűen tud a csapat rendelkezésére állni).

Érkezett: Ódor Norbert.

Célkitűzés: -.

A Péti MTE a hatodik helyről várja a bajnoki folytatást. Pintér Csaba edzőt (egyben elnököt) nem értük utol telefonon, pedig a szurkolók (és persze a vetélytársak) kíváncsiak lettek volna rá, hogy zajlott az együttes elmúlt néhány hónapja, ki távozott, esetleg kikkel erősítettek a pétfürdőiek. A gárda formájára most már csak a szezon közben kapunk választ... A Péti MTE a Gyulafirátóthoz hasonlóan 29 ponttal vág neki a 2014/2015-ös idény második félévének.

Kettő otthon, egy pedig idegenben

A felsorolt három együttes közül első ránézésre a pétfürdőieknek van a legkönnyebb dolguk, hiszen ők az idei rajton (március 14-én) a tizennegyedik helyen telelő Peremarton SC Berhidát fogadják. A Gyulafirátót SE a Tapolca otthonában lép pályára, utóbbi hetedik a tabellán. A Fűzfői AK hazai környezetben szerepel, a Várpalotai BSK-t látja vendégül. A palotaiak 16 forduló után a tizedik pozíciót foglalják el a megye I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!