Foci

2015.04.02. 13:39

Az NB II-es lét a tét: Jákli Péter szerint helyre kell tenni az önbizalmat

Ajka – Jákli Péter nem először ül le az ajkai kispadra vezetőedzőként, de ilyen nehéz dolga még sohasem volt. Rögtön rangadóval kezd, a tét az NB II-es lét.

Horváth Gábor

Jákli Péter sokadszorra lép elő, azaz lesz pályaedzőből szakvezető az FC Ajka labdarúgócsapatánál.

Zoran Kuntic múlt heti lemondását követően ismét őt bízta meg a klubvezetés a csapat irányításával, ám most sokkal nehezebb dolga van, mint Artner Tamás, vagy Mihalecz István távozását követően.

– Valóban, most teljesen más a helyzet. Ilyen nehéz dolgom még sosem volt, de azért vállaltam el, mert száz százalékig biztos vagyok benne, hogy sikerül kivívni a bennmaradást. Ehhez az önbizalmat kell helyretenni, mert a pályán hozott rossz döntéseknek elsősorban a magabiztosság hiánya volt az oka – nyilatkozta lapunknak Jákli Péter. A szakember kiemelte: az együttes kerete bő, azt jó játékosok alkotják, ám az eredményes szereplés elmaradt.

– Az egész szezonban akadtak gondjaink, de én tartom, hogy az igazi problémák a balmazújvárosi meccs 60. percében kezdődtek. Addig nekünk voltak helyzeteink, ám végül mi kaptunk gólt. Aztán jött a siófoki rangadó, amelyen megalázó vereséget szenvedtünk. Most innen kell felállni. A jó csapatok ellen jól játszottunk, és azt gondoltuk, hogy a könnyebb ellenfeleket simán legyőzzük. Azonban többször bebizonyosodott már, hogy ebben a hihetetlenül kiegyenlített mezőnyben még a topcsapatok sem mehetnek biztosra.

Szombaton új meccs kezdődik: az Ajka (tízes számmal Lattenstein) nincs könnyű helyzetben. Fotó: Penovác Károly

Jákli Péteréknek tehát fel van adva a lecke, ráadásul szombaton a közvetlen rivális Kaposvárt fogadják alsóházi (csúnyább kifejezéssel: kiesési) rangadón.

– Prukner Lászlóról mindenki tudja, hogy milyen magas kvalitású edző. Stabilizálta a Kaposvárt, ahol állítólag a héten az anyagi problémák is rendeződnek. A védekezésünket biztosabbá kell tenni, szerintem a vendégeknél is ezen lesz a hangsúly, de abban is biztos vagyok, hogy mindkét csapatnak a győzelem lebeg majd a szeme előtt – fogalmazott az edző.

Élőben tudósítunk a kiesési derbiről

Az FC Ajka–Kaposvári Rákóczi mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik. Mindkét csapat 18 pontot gyűjtött, a Veszprém megyeiek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg az utolsó előtti helyen álló kaposváriakat. Az FC Ajka előző négy mérkőzését elveszítette, a Rákóczi sem nyert még tavasszal, ám legutóbbi két találkozóján két pontot gyűjtött. Az összecsapásról lapunk internetes oldalán (www.veol.hu), élőben tudósítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!