Foci

2015.07.08. 17:15

Hivatalos: a megyei másodosztályból indul újra a pápai foci

Pápa - A megyei másodosztályban kezdi meg szereplését a város újjászületett felnőttlabdarúgó-csapata Pápai Perutz Futball Club néven.

Polgár Tibor

A Lombard Baráti Körből átalakult új sportszervezet a Veszprém Megyei Labdarúgó-szövetség (VMLSZ) engedélyével startolhat a megyei második vonalból a 2015/2016-os szezonban. A Pápai Perutz Futball Club a július harmadikai határidőig beadta nevezését a megyei pontvadászatba, amit a VMLSZ el is fogadott. A csapat edzője az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) U21-es gárdájának korábbi trénere, Marton Miklós lett.

A klubvezetés dolga – finoman fogalmazva – nem nevezhető egyszerűnek, ugyanis az elkövetkezendő hetekben két együttes játékoskeretét is ki kell alakítania, mivel a VMLSZ határozata értelmében a megyei második vonalban kötelező U19-es csapatot indítania a Perutz FC-nek. (Az országos kiírásban induló PELC U19 nem számíthat a Perutz utánpótlás-alakulatának.) Ezért július 15-én, szerdán, valamint 20-án, hétfőn 18 órától játékostoborzót tartanak a Perutz Stadionban, ahová 13 éves kortól egészen a felnőtt korosztályig várják a labdarúgókat. A két alkalomkor a PELC edzőgárdája Lengyel Ferenc szakmai igazgató vezetésével és Marton Miklós jelenlétével toborzóedzést vezényel. A Perutz FC felnőtt- és U19-es csapata mellett a Pápai Egyesített Labdarúgó Club utánpótlás-együtteseibe is lehet jelentkezni.

A pápai drukkerek a következő szezonban a megyei másodosztályban szurkolhatnak a város focicsapatának Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!