Foci

2015.09.24. 15:53

FC Ajka: szükség van a gólra

Újabb kemény hazai összecsapás vár az FC Ajkára a labdarúgó NB II-ben. Kell a győzelem, de a szombati vetélytársat már több mint egy hónapja nem verték meg.

Horváth Gábor

A BFC Siófok látogat a nyolcadik fordulóban Ajkára. A Balaton-partiak a negyedeik forduló óta veretlenek, épp ahogyan az ajkaiak. Mindkét együttes egy-egy győzelmet és két-két döntetlen könyvelhetett el az azóta eltelt időszakban.

A különbség az, hogy a Siófok a múlt héten gyűjtött három pontot (a Zalaegerszeget verte), míg az FC Ajka két 0:0-ás iksz után áll. A kisvárdai döntetlen után a múlt héten a Soroksár elvitt egy pontot a Veszprém megyeiek otthonából.

- Nyerni akartunk, de a Soroksár nagyon jól focizott az első félidőben. Nem az történt, amire számítottunk, mi akartuk azt játszani, amelyet ellenfelünk játszott. Letámadtak, nyomás alá helyeztek minket - tért vissza az előző fordulóra Jákli Péter. Az ajkai szakvezető hozzátette: a szünetben igyekeztek változtatni, de nem igazán sikerült. Voltak lehetőségeink, azonban a hajrában Gőcze bravúros védése kellett az egy ponthoz.

A védekezés rendben van, előző három bajnokiján nem kapott gólt az FC Ajka, az előrejáték azonban erősen akadozik mostanában
Fotó: Penovác Károly

Jákli Péter elmondta, a hétközi kupameccset igyekezett arra használni, hogy kiderüljön, milyen formában vannak azok, akik a bajnokikon eddig kevesebbet játszottak. Az FC Ajka 3:2 nyert az NB III-as Rákosmente KSK otthonában és továbbjutott.

- Jól indult a meccs, vezetést szereztünk, de a kihagyott helyzetek után ellenfelünk felbátorodott. Ezúton is gratulálok a hazaiaknak, kulturált, jó focit játszottak. Mi rengeteg ziccert elhibáztunk. Döntő volt Major Norbert beállítása, betalálni sajnos nem tudott, de megteremtette a lehetőséget a többieknek. Most már a hétvégi bajnokira koncentrálunk. A legutóbbi meccsünk nem sikerült a Siófok ellen, de előtte kétszer legyőztük őket. Elmondható róluk, hogy megalkuvás nélkül mennek előre és van 2-3 olyan futballistájuk, aki képes meccseket eldönteni. Hozzá kell tenni azt is, hogy jól ismernek minket. Ezzel együtt szeretnénk, ha végre megtörne a gólcsendünk, a három pont a célunk - fogalmazott Jákli Péter.

A Goran Kopunovic irányította siófoki együttesből elsősorban a többek között a Diósgyőrben, a Honvédban és Pápán is megforduló Ivancsics Gellértet és az exvideotonos Nagy Dánielt érdemes kiemelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!