Foci

2015.09.23. 15:43

Vezetett, majd fordított az FC Ajka

Az FC Ajka Véber György csapatának otthonában lépett pályára a labdarúgó Magyar Kupában. A hajrában sikerült a vendégeknek kivívni a továbbjutást.

Horváth Gábor

Rákosmente–FC Ajka

2:3 (1:1)

Budapest, Rojik-pálya, 100 néző. V.: Radványi. Rákosmente KSK: Markek – Simita, Balaskó, Szabó, Szala, Kis, Vass, Vattai, Turcsik, Nehéz, Molnár. Edző: Véber György. FC Ajka: Jánosa – Pál, Nagy, Zámbó, Pesti – Sándor, Pavlitzky – Besztercei, Vittman, Olasz, Bölcsföldi. Edző: Jákli Péter.

Az NB II-es FC Ajka harmadosztályú vetélytárs otthonában szerepelt a Magyar Kupa főtáblájának második körében.

A 7. percben Pavlitzky egy csel után jó labdát adott Beszterceinek, aki igazítás nélkül, 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 0:1.

A 21. percben az ajkai védők körülményeskedtek, határozatlanok voltak a 16-oson belül, végül a labda Nehéz elé került, aki közelről gurított a bal sarokba, 1:1.

Az 50. percben Jánosa bravúrral hárított, a róla kipattanó labdát a szünetben csereként pályára lépő Király a léc alá vágta, 2:1.

A 81. percben sikerült az egyenlítés. Olasz egy csel után a hosszú kapufához ívelt, Besztercei kapásból lőtt a hálóba, 2:2.

A 87. percben Major cselezte be magát ziccerig, lövése a kapusról kipattant, Besztercei pedig egy igazítás után a bal felső sarokba lőtt, 2:3.

Az ajkaiaknál a szombati bajnokin kezdő együttesből senki sem kezdett, az eddig kevesebb szerepet kapók játszottak. A gyors vendéggólt követően az ajkaiak kocogósra vették a játékot, ezért sikerült a hazaiaknak fordítani. Egy óra elteltével, Major beállításával feljavult a vendégek játéka, sorra alakultak ki ziccerek. Majornak sajnos ezúttal sem sikerült a hálóba találni, Besztercei viszont mesterhármassal eldöntötte a továbbjutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!