Foci

2015.10.13. 19:29

Futsalos fejlődés

Veszprém - Az országban az elsők között szervezik meg a megyei futsalbajnokságot, ahol gyakorlatilag minden korosztály számára versenyzési lehetőséget biztosítanak.

B. Virág Rita

Minderről Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető igazgatója számolt be a Naplónak.

Az 1. FC Veszprém az elmúlt években óriási erőfeszítéseket tett Finta Péter utánpótlás-szakágvezető irányításával, valamint Németh Péter, Zsebe Gábor, Németh Gábor és Weisz Zoltán edzőkkel, hogy beindítsa és működtesse az utánpótlás csapatait. Mára a klub új fejezethez érkezett, hiszen az U9-es korcsoporttól kezdve az U20-ig összesen hat korosztályt versenyeztet, ám az egyesület nem elégszik meg ennyivel.

Együttműködésre lépett a Ringató óvodával, ahol a Macskacicó csoportba járó csemetéknek heti rendszerességgel labdás, ügyességfejlesztő foglalkozásokat tartanak, hogy a gyerekek minél előbb megismerkedhessenek a futsallal, a focival.

Az ügyvezető elmondta, ez az óvodai képzés nem pusztán egy szokványos sportkör, hanem a foglalkozások szervesen kapcsolódnak az iskolákban megszokott mindennapos testneveléshez. Szerencsére ebben remek partner volt az óvoda.

A veszprémi futsalosok a legkisebbeknek is tartanak labdás, ügyességfejlesztő foglalkozásokat
Fotó: Penovác Károly

- Örömmel mondhatom, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az érsekséggel és az önkormányzattal. Jó esély van rá, hogy a következő tanévtől a Szilágyi iskolában, felmenő rendszerben beinduljon a fociosztály. Vegyes osztályt képzelünk, ahol a fiúk futsalozhatnak, focizhatnak, a lányoknak a néptánc lenne a fő profiljuk - tudtuk meg.

Rajki Tamás fontos lépésnek tekinti, hogy a Veszprém Megyei Diáksport Egyesülettel közösen idén is megrendezik a Sulifutsal programot, ahol a kisiskolásoktól egészen a középiskolásokig, minden korcsoportot megszólítanak. Több száz gyerek futsalozhat a bajnokságokban iskolai szinten.

- Az országban az elsők között szervezzük meg az idén a megyei futsalbajnokságot. Eddig csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt hasonlóra példa. A pontvadászat lebonyolításában az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatósága lesz a segítségünkre. Úgy gondoljuk, ideális esetben öt korcsoportban hirdetnénk versenyt, mind-egyik kategóriában nyolc-nyolc csapattal, és tornarendszerben bonyolítanánk le a bajnokságot - magyarázta Rajki Tamás.

A klubvezető hozzátette még, minden elképzelésük azt szolgálja, hogy összehangolják a nagypályás labdarúgó-szezont a futsal idénnyel. Ez azt jelentené, hogy a gyerekek gyakorlatilag egész évben gyakorolhatnak és meccselhetnek. Ettől pedig a szakemberek óriási előrelépést, fejlődést várhatnak mindkét sportágban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!