Foci

2016.02.26. 13:39

Megyefoci: majdnem megszűnt a Peremarton, a FAK felkészülését tragédia árnyékolta be

Megyei körkép - A tapolcaiaknál fejben kell változni, a Péti MTE a szünetben csúszott vissza a tabellán, a FAK felkészülését tragédia árnyékolta be, a sümegiek végre belőnék helyzeteiket, a Herend harapna, a Peremarton csaknem megszűnt.

Horváth Gábor

Utolsó részéhez érkezett baharangozó sorozatunk, ezúttal a labdarúgó megye I alsóházi csapatainak helyzetét tekintjük át.

Tapolca (13., 17 pont)

A tapolcaiak sikeresen léptek előre az előző idényhez képest. A csapat most szomszédvári derbivel kezd, a sümegi meccs beárazhatja az idei TIAC-ot.

Lajtai Roland edző: - Január közepén kezdtük a munkát, heti két edzés és egy felkészülési találkozó volt a program. Együtt gyakoroltunk az U-19-es csapattal, a létszám megfelelő volt, amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Szomszédvári rangadóval kezdünk, amely egyben sajnos kiesési derbi is. Elsődleges célunk a bennmaradás, szerintem a középmezőny sem elérhetetlen, de ehhez fejben változni kell.

Péti MTE (14., 16)

A pétfürdőiek pontlevonás miatt öt helyet csúsztak vissza a tabellán. Az utánpótlás létszámhiánya miatt nyolc egységgel büntették a felnőtt-együttest. Érdekesség, hogy a Péti MTE ősszel egyetlen döntetlent sem játszott.

Pintér Csaba elnök, edző: - Nem sikerült rosszul a felkészülés, a terveknek megfelelően haladtunk. Fiatalítunk, folyamatosan igyekszünk beépíteni a tehetségeket. Az építkezés az elsődleges célunk, a másodlagos az, hogy odaérjünk az első tízbe. hosszú távon gondolkodunk.

Fűzfői AK (15., 15)

Az előző idényben a bajnoki címért harcoló, végül ezüstérmet szerző FAK őszi szezonja nem sikerült. Ennek a fő oka az volt, hogy hat játékos is külföldön dolgozott, Radnai Gábor kapus pedig sérülés miatt esett ki hónapokra a játékból. A vezetőség úgy döntött, hogy megcseréli a felnőtt- és ificsapat szakvezetését, Horváth Ferenc visszatér a fiataloktól, Jugovits Lajos pedig az utánpótlásban dolgozik tovább.

A fűzfőiek téli felkészülését tragédia árnyékolta be, a csapat egyik alapembere, Szántó Csaba váratlanul, 32 esztendősen elhunyt.

Horváth Ferenc edző: - Pálya hiányában felemás volt a felkészülésünk. Tornateremben és a megye legkisebb műfüves játékterén edzettünk. Hetente egyszer Füreden gyakoroltunk és részt vettünk a Téli-kupán. Sok játékosnak volt munkahelyi elfoglaltsága. Nagyon nehéz tavaszi kezdés áll előttünk, sorrendben a Veszprémmel, az Úrkúttal és a Várpalotával játszunk.

Sümeg (16., 15)

A sümegi csapat, ha lassan is, de fejlődik. Náluk, épp ahogyan szomszéd riválisuknál, sok mindent elárul majd a kezdés. Ha hazai pályán legyőzik a Tapolcát, lendületet kaphatnak.

Lázár Szilveszter edző: - Nem volt zökkenőmentes a bajnoki szünet, akadt olyan hét, amely teljesen kimaradt. Amit tudtunk, megtettük. Meglátjuk, mire lesz elég. Szeretnénk végre a pályán kivívni a bennmaradást. Erősödtünk, s jó lenne, ha ez az ősszel gyatra helyzetkihasználáson is meglátszana. Az első félévünk nem sikerült rosszul, csak két meccs van, amivel nem tudunk elszámolni, a többire nem lehetett panasz.

Herend (17., 10)

A herendiek már megszokhatták, az alsóházban kell küzdeniük. Most úgy tűnik, a bennmaradás kiharcolása erőn felüli feladat lesz számukra.

Fischer Ferenc edző: - A szövetségnek köszönhető Téli-kupa fontos állomása volt felkészülésünknek. Azon kívül csak teremben tudtunk edzeni, és ez az óraátállításig így is marad. Hat embernek egészen kitűnő az edzettségi állapota, a többiek munkaidőtől függően tudtak gyakorolni. Hátrányban vagyunk, de egy pillanatig sem mondunk le a bennmaradásról. A folytatásban jobban kell harapni, remélem, ezt a fiúk átérzik. A klub történelmének legnehezebb időszaka jön, de optimista vagyok. Ha ezt sikeresen tudjuk megvívni, az ugyanolyan értékes lesz, mint a bajnoki címek vagy az NB III-as szereplés.

Peremarton (18., 4)

A Peremarton SC Berhida a megszűnés határán volt a télen, de a társaság a nehéz körülmények ellenére végül összetartott, és Molnár István Péter edző vezetésével készül a tavaszra. A felnőttkeret alig változott, az ifit viszont szétszedték, hét fiatal távozott.

Karáth Szabolcs technikai vezető: - Volt egy hét, amikor úgy tűnt, nem folytatjuk, de hálistennek együtt maradtunk. A télen teremtornákon vettünk részt, a futsalbajnokságban és a füredi versenyen is szerepeltünk. A célunk a tisztes helytállás, sőt, egy jó második félévvel akár a bennmaradás kiharcolása is lehetséges. Az ifjúsági együttesünk képes lesz kiállni, megoldjuk. A klubnál próbáljuk stabilizálni az állapotokat, egy hónapon belül eldőlhet, lesznek-e változások.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!