Foci

2016.04.10. 17:26

Hátrányból álltak fel a fürediek

Balatonfüred - Győzelmének köszönhetően végre kétszámjegyűre nőtt a pontjai száma a Balatonfüredi FC NB III-as labdarúgó együttesnek. A Lantai tanítványok 12 ponttal jelenleg a 16. helyen állnak.

B. Virág Rita

BFC-Puskás Akadémia II

2:1 (2:1)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Horváth Tibor. Balatonfüredi FC: Hársfalvi - Gál, Baldauf, Böröczky, Somodi - Habi (Gólya), Rápó (Emperger), Tóth G., Switzer - Petruska, Polareczki (Bánhidi). Edző: Lantai Balázs. Puskás Akadémia II: Boros - Fodor, Csonka, Damásdi, Péter - Tar, Lipcsei, De Oliveira (Suscsák), Erdeiandrás (Nagy S.) - Koronczi, Magyari (Mezőssy). Edző: Komjáthy László.

Gól: Switzer (16.), Baldauf (40.), illetve Tar (2.).

Kiállítva: Fodor (39.).

Kellemetlen, szeles időben már a 2. percben hidegzuhany érte a füredi csapatot: vendég szabadrúgást követően a beívelt labdára egyedül Tar mozdult, aki a kapuba fejelt, 0:1.

A gól után próbált erősíteni a füredi alakulat, s a 16. percben Petruska alapvonalról beadott labdája Switzert találta meg, aki 11 méterről a kapu közepébe fejelt, 1:1.

Továbbra is a BFC irányított, a 30. percben például Habi egyedülk törhetett kapura, de lövése célt tévesztett. Aztán a 39. percben gyors füredi kontra után Switzer lövése a kapusról kipattant, majd a labdára lecsapó Somodit lerántották a kapu előtt. Fodor a megmozdulásért piroslapot kapott. A 11-est Baldauf értékesítette, 2:1.

A szünetben mindenki arról beszélt, hogy még egy gól kell a biztos győzelemhez, de a második félidőben a játék képe eléggé megváltozott. A tíz emberrel küzdő vendégek többet birtokolták a labdát, viszont a fürediek csúsztak, másztak és próbálták tartani az eredményt. A hazaiak kontrára játszottak, az adódó lehetőségeiket azonban elpuskázták, így az eredmény nem változott.

A füredi csapat nagy szívvel küzdött, ezért megérdemelten nyert.

Jók: Baldauf, Switzer, Somodi, ill. Tar, Erdei.

Lantai Balázs: - A második percben kapott sokkot kiheverve nehezen, de megérdmelten szereztük meg a három pontot. Ez a győzelem a későbbiekre önbizalmat adhat nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!